! BETA VERZIÓ
Weboldalunk jelenleg BETA verzióban fut. Kérjük, segítsen a tesztelésben és ha hibát tapasztal küldje el nekünk.

Felhívás szavazatszámláló bizottsági tagságra

KezdőoldalHírekFelhívás szavazatszámláló bizottsági tagságra
Vissza a listához További cikkek a kategóriában
Esemény | Közérdekű
2024-04-09

Tisztelt Dunakeszi Polgárok!

Önök előtt is ismert, hogy 2024. évben három választás is esedékes lesz, mely egyidőben kerül lebonyolításra:

  1. Európai Parlamenti képviselők választása
  2. Helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választása
  3. nemzetiségi önkormányzati képviselők választása

Szavazatszámláló bizottság

A szavazatszámláló bizottságok tagjait és póttagjait Dunakeszi Város Önkormányzat Képviselő- testülete 2022. évben az országgyűlési képviselők választását megelőzően megválasztotta.

Azonban az eltelt időben több szavazatszámláló bizottsági tag tagsága megszűnt.

A szavazatszámláló bizottságok a választópolgárok független, kizárólag a törvénynek alárendelt szervei, amelyeknek elsődleges feladata az adott szavazókörben a szavazáseredményének megállapítása, a választások tisztaságának, törvényességének biztosítása, a pártatlanság érvényesítése és szükség esetén a választás törvényes rendjének helyreállítása.

A szavazatszámláló bizottság három tagját és szükséges számban póttagokat a települési önkormányzat képviselő- testülete választja meg, személyükre a helyi választási iroda vezetője tesz indítványt.

A szavazatszámláló bizottságnak csak a településen állandó lakcímmel rendelkező, a központi névjegyzékben szereplő választópolgár lehet választott tagja.

Az SZSZB választott tagját tiszteletdíj illeti meg, a szavazást követő napon mentesül a munkavégzési kötelezettség alól és erre az időre távolléti díj illeti meg, amelyet a munkáltató fizet.

Nem lehet szavazatszámláló bizottság választott tagja – egyes köztisztviselői tisztségeket betöltőkön túl – a jelölt, a választókerületben jelöltet állító szervezet tagja, párt tagja valamint a választókerületben induló jelölt hozzátartozója sem.

Felhívom a jelentkezők figyelmét, hogy a szavazatszámláló bizottsági munka a szavazás napján az adott szavazókörben reggel 5 óra 30 perc körüli időben kezdődik és a szavazóköri eredmény megállapításáig (adott esetben késő éjszakai időpontig) tart. Kérjük, csak akkor adja le jelentkezését, ha vállalni tudja az egész napos aktív jelenlétet.

Amennyiben kedvet érez a közfeladat ellátásához és a fenti feltételeknek megfelel, kérem, a mellékelt nyomtatvány kitöltésével jelentkezzen 2024. április 19-ig a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálatán, Jegyzői Titkárságán (Dunakeszi, Fő út 25.), illetve e-mailben a jegyzo@dunakeszi.hu e-mail címen nevének, címének és telefonos elérhetőségének megjelölésével.

Dunakeszi, 2024. április 9.

Nagyné dr. Spiegelhalter Renáta sk.

jegyző

HVI vezető

doc ikon

Szavazatszámláló bizottsági tag - Jelentkezési lap

Letöltés