! BETA VERZIÓ
Weboldalunk jelenleg BETA verzióban fut. Kérjük, segítsen a tesztelésben és ha hibát tapasztal küldje el nekünk.

Figyelemfelhívás takarékos ivóvíz-felhasználásra

KezdőoldalHírekFigyelemfelhívás takarékos ivóvíz-felhasználásra
Vissza a listához További cikkek a kategóriában
Közérdekű
2022-07-19

Figyelem!

A DMRV Zrt. takarékos vízhasználatot kér a következő napokban.

Tisztelt dunakeszi Felhasználóink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a hétvégén Dunakeszi belterületén történt nagy átmérőjű ivóvíztávvezeték meghibásodása miatt az alábbi területen jelenleg nyomáscsökkenés, időszakosan az ivóvíz-szolgáltatás átmeneti jellegű szünetelése tapasztalható.

Az érintett terület:

  • a Toldi Lakópark területe,
  • a Toldi utca és a Rákóczi utca által határolt terület, a kapcsolódó keresztutcákat is beleértve,
  • a Fóti út magasabban fekvő pontjai

A meghibásodás miatt a terület ellátását biztosító vízellátó rendszer működése csak csökkent kapacitással biztosítható. Társaságunk minden személyi és technikai eszközének igénybevételével dolgozik a folyamatos ivóvízellátás mielőbbi helyreállításán, ugyanakkor a meghibásodás kijavítása összetett műszaki megoldás és speciális idomok alkalmazását teszi szükségessé, ezért az átlagos vízhálózati hibák javításánál hosszabb időt igényel.

A kialakult helyzetben a hőmérséklet emelkedésével párhuzamosan jelentkező fogyasztási igények további növekedése esetén a rendszerben kritikus üzemállapot jelentkezhet, amelynek következtében időben elhúzódó nyomásesés vagy vízhiány is kialakulhat. Fentiekre tekintettel, a szükségszerű vízkorlátozás és vízhiány kialakulásának megelőzése céljából – azaz annak érdekében, hogy minden felhasználó ivóvízhez juthasson –,az alábbiakra hívjuk fel figyelmüket: – Törekedjenek az ivóvíz takarékos felhasználására: korlátozzák az ivóvíz más irányú felhasználását (pl.: medencetöltés, autómosás)! – Csökkentsék a növényzet locsolására használt vízmennyiséget, illetve a locsolás gyakoriságát! – Mellőzzék az ivóvízzel történő pormentesítést – utak, járdák locsolását! – Kérjük továbbá az Önkormányzat közterületi (pl. tűzcsapokról történő) locsolási célú vízvételezésének minimalizálását!

Együttműködésüket köszönjük!

Vác, 2022. július 18.

DMRV Zrt.