! BETA VERZIÓ
Weboldalunk jelenleg BETA verzióban fut. Kérjük, segítsen a tesztelésben és ha hibát tapasztal küldje el nekünk.

Fizetési felhívások érkezhetnek a helyi adók ki nem egyenlítése miatt

KezdőoldalHírekFizetési felhívások érkezhetnek a helyi adók ki nem egyenlítése miatt
Vissza a listához További cikkek a kategóriában
Közérdekű
2021-10-12

Az önkéntes fizetési teljesítés előmozdítása érdekében a napokban „Fizetési Felhívásokat” postáz az önkormányzati adóhatóság azoknak, akiknek a 2021. szeptember 15-ig helyi adófizetési határidőt követően esedékes adótartozásuk maradt.

Az önkormányzati adóhatóság a tartozással rendelkező magánszemélyeknek, egyéni vállalkozóknak és vállalkozásoknak rendszeresen fizetési felhívást bocsátott ki, lehetőséget adva az önkéntes fizetési kötelezettség teljesítésére.

Az önkéntes teljesítés előmozdítása érdekében önkormányzati adóhatóságunk részletesen tájékoztatja elektronikus és postai levelek útján az érintetteket az esetleges adótartozások összegeiről.

A napokban azok kapnak az önkormányzati adóhatóságtól elektronikus vagy postai úton „Fizetési Felhívást ” akik, 2021. szeptember hó végéig esedékes helyi adókat és az önkormányzatnál kezelt egyéb adókat még nem egyenlítette ki maradéktalanul.

Tájékoztatjuk, hogy az aktuális napi „ADÓSZÁMLA KIVONATOT” az Elektronikus Önkormányzati Portálról belépve https://ohp-20.asp.lgov.hu/nyitolap a nap 24 órájában az arra jogosultak lekérdezhetik és ellenőrizhetik esedékes tartozásuk vagy túlfizetésük nagyságát.

Az Elektronikus Önkormányzati Portál /EÖP/ minden adózó számára elérhető, a nap 24 órájában és a hét minden napján megvalósulhat az adófizetési kötelezettségek online lekérdezése és befizetése.

Ez azért is fontos, hiszen az önkormányzati adóhatóság telefonon történő megkeresése esetén minden érdeklődőnek általános tájékoztatást adhat az adókötelezettségeket és az eljárási szabályokat illetően, azonban folyószámla adatokat (hátralék, túlfizetés összegét) nem adhat meg.