! BETA VERZIÓ
Weboldalunk jelenleg BETA verzióban fut. Kérjük, segítsen a tesztelésben és ha hibát tapasztal küldje el nekünk.

Folyamatosan csökken a bűncselekmények száma – összefoglaló a Dunakeszi Rendőrkapitányság éves beszámolójából

KezdőoldalHírekFolyamatosan csökken a bűncselekmények száma – összefoglaló a Dunakeszi Rendőrkapitányság éves beszámolójából
Vissza a listához További cikkek a kategóriában
Közbiztonság | Közérdekű
2017-03-30

Folyamatosan csökken a bűncselekmények száma – összefoglaló a Dunakeszi Rendőrkapitányság éves beszámolójából

A Dunakeszi Rendőrkapitányság egyik kötelezettsége Dunakeszi Önkormányzata felé az éves beszámoló készítése. A 2016. évi beszámolót ma fogadta el a testület.

A beszámolóban szereplő részletes statisztikák alapján elmondható, hogy a bűncselekmények száma az elmúlt években folyamatosan csökkenő tendenciát mutat – 2012 óta a bűncselekmények száma konkrétan a felére csökkent. Ráadásul a lefolytatott nyomozások is jóval hatékonyabbak, hiszen az eljárások több mint felénél eredményesnek mondhatók.

A statisztikákból az is kiolvasható, hogy Dunakeszin a lopás a leggyakoribb bűncselekmény, ezért ezek megelőzésére kiemelt figyelmet fordítanak a dunakeszi rendőrök.

Bűncselekmények 2012 2013 2014 2015 2016
regisztrált bűncselekmények száma 3735 1983 1778 1586 1414
nyomozás eredményesség 15,74% 29,1% 51,55% 41,8% 52,5%

Sajnos, míg a közbiztonság javul, addig a közlekedésbiztonság folyamatosan romlik: a tavalyi évben öt halálos baleset történt városunkban.

A személyi sérüléses balesetek száma 50-ről 75-ra, a súlyos sérüléses balesetek száma 12-ről 14-re emelkedett, a könnyű sérüléses balesetek száma pedig 38-ról 58-ra nőtt.

A személyi sérüléses balesetek elemzése során megállapítást nyert, hogy 71 %-ban a személygépkocsi-vezetők okozzák a baleseteket, a baleseti okok pedig az elsőbbségi szabályok megsértésében, a gyorshajtásban és az ittas vezetésben keresendők.

A balesetek többnyire délelőtt 7 és 12 óra között, valamint délután 12 és 18 óra között történnek, ennek értelmében, ezen időszakokban a rendőrség fokozott ellenőrzéseket végez.

A statisztikák fényében ezúton is kérjük a Tisztelt Lakosságot a közlekedési szabályok betartására, a körültekintő és óvatos magatartásra!

Az illegális migráció tekintetében is figyelemre méltó eredmények születtek. Környezetünkben a veszélyeztetett területek közül a fóti gyermekotthon „adta” a Dunakeszi Rendőrkapitányság részére a legnagyobb feladatot. A magát kiskorúnak tituláló migráns személyeket ugyanis többek között Fótra is szállították, akik a törvényes eljárást meg sem várva, azonnal megszöktek. A megszökött személyekkel kapcsolatos körözési munka ezres nagyságrendekben volt mérhető.

Ezúton is hálánkat fejezzük a Dunakeszi Rendőrkapitányság felé, amiért ennyire körültekintetően végzik tevékenységüket. Elkötelezett, eredményes munkájukhoz sok sikert kívánunk!