! BETA VERZIÓ
Weboldalunk jelenleg BETA verzióban fut. Kérjük, segítsen a tesztelésben és ha hibát tapasztal küldje el nekünk.

Közbiztonsági hírek

KezdőoldalHírekKözbiztonsági hírek
Vissza a listához További cikkek a kategóriában
Közbiztonság
2022-06-28

A Dunakeszi város területén 2022. június 20. és 26. között történt bűncselekmények.

A Dunakeszi Rendőrkapitánysággal együttműködve biztosítjuk azokat a mindenki számára nyilvános információkat, amelyek Dunakeszi – Pest megye egyik legbiztonságosabb településének – közbiztonsági helyzetét érintik.

 

Kisokos – Mi a bűncselekmény?

A bűncselekmény a hatályos büntető törvénykönyv szerint az a szándékos vagy – ha a törvény a gondatlan elkövetést is bünteti – gondatlanságból elkövetett cselekmény, amely veszélyes a társadalomra, és amelyre a törvény büntetés kiszabását rendeli. Napjainkban a bűncselekmények Magyarországon – súlyukat tekintve – lehetnek bűntettek és vétségek.

  • Élet és testi épség elleni bűncselekmény           0 eset
  • Vagyon elleni erőszakos bűncselekmény           0 eset                                                                 (rablás, önbíráskodás, kifosztás, zsarolás stb.)
  • Lopás                                  2 eset
  • Elfogás                               2 eset
  • Anyagi káros baleset    2 eset

Elfogás

  • Ittas állapotban és jogosítvány nélkül vezetett az az 57 éves sofőr, akit a Kossuth Lajos úton fogtak el a járőrök. Járművezetés az eltiltás hatálya alatt, és járművezetés ittas állapotban bűncselekménye miatt büntetőeljárás indult ellene.
  • Bűncselekménye elkövetése miatt volt érvényben elfogatóparancs az ellen a 23 éves nő ellen, akit a Nádas úton fogtak el a járőrök, majd a Dunakeszi Rendőrkapitányságon őrizetbe vették.

Rongálás

Mintegy 120.000,- Forint kárt okozott egy rongáló a Béke úton parkoló egyik gépjárműben, ezért rongálás vétségének gyanúja miatt indult büntetőeljárás. Az elkövető azonosítása és felkutatása érdekében a rendőrség megtette a szükséges intézkedéseket.

Feljelentés

Lopás vétségének gyanúja miatt indult eljárás, mert ismeretlen elkövető eltulajdonította egy dunakeszi lakos Neuzer típusú kerékpárját a Dózsa György térről. A kár mintegy 70.000,- Forint. Az elkövető azonosítása és felkutatása érdekében a rendőrség megtette a szükséges intézkedéseket.

Fentieken túl a Dunakeszi Rendőrkapitányság közterületi szolgálatot teljesítő állománya a település illetékességi területén két anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedett. Ugyanezen időszakban 4 alkalommal történt biztonsági intézkedés.