! BETA VERZIÓ
Weboldalunk jelenleg BETA verzióban fut. Kérjük, segítsen a tesztelésben és ha hibát tapasztal küldje el nekünk.

Frissül a faállomány a főúton

KezdőoldalHírekFrissül a faállomány a főúton
Vissza a listához További cikkek a kategóriában
Zöld Dunakeszi
2021-10-25

Kivágják a veszélyessé vált, sérült, korhadt fákat a 2-es főút városi szakaszán a Magyar Közút Nonprofit Zrt. munkatársai, de helyükre az Önkormányzat 80 új egyedből álló hársfasort és sövényt ültet.

Tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, hogy mai nappal kezdődnek a fakivágások a 2-es Fő út Dunakeszin áthaladó szakaszán. A munkálatok a Bárdos Lajos Általános Iskolánál indulnak annak érdekében, hogy  az őszi szünet után zavartalanul kezdődhessen a tanítás.

A 2-es főút menti zöldfelület a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kezelésében áll, tájékoztatásuk szerint a következő 3 hétben, az északi szakaszon, a már nem biztonságosan megtartható, sérült, korhadt egyedeket kivágják. A balesetek elkerülése érdekében a munkálatok ideje alatt a Magyar Közút Nonprofit Zrt. munkatársai irányítják a forgalmat, így az autósoktól fokozott figyelmet kérünk.

„A tavaly augusztusi viharban a szakaszon 6 nagyméretű nyárfa dőlt ki gyökerestül, és számos belső tartószerkezete sérült. Ősszel, és tavasszal is nagyméretű ágak szakadtak le a fákról, többször a szigeteletlen villanyvezetékre. A vihar után készítettünk faápoló és favizsgáló szakmérnökkel szakvéleményt, amely a fák egészségi állapotát, megtarthatóságát vizsgálta. A szakvélemény megállapította, hogy az állomány elöregedett, a fák veszélyesek. Sok a gyökérzetében, törzsén sérült egyed, szinte az összes gombafertőzött” – írja Facebook oldalán Tóth Eszter, Dunakeszi főkertésze.

Az előzetes felmérések és vizsgálatok alapján 38 jegenye és kínai nyár kivágása várható, de helyettük még idén ősszel 80 új egyedből álló hársfasort és sövényt ültet Dunakeszi Város Önkormányzata.

Megértésüket és türelmüket köszönjük!