! BETA VERZIÓ
Weboldalunk jelenleg BETA verzióban fut. Kérjük, segítsen a tesztelésben és ha hibát tapasztal küldje el nekünk.

Gyepmesteri szolgálat Gyepmesteri szolgáltatást ellátó szervezet Zöld Menedék Állatvédő Alapítvány

KezdőoldalHírekGyepmesteri szolgálat Gyepmesteri szolgáltatást ellátó szervezet Zöld Menedék Állatvédő Alapítvány
Vissza a listához További cikkek a kategóriában
Egészség | Közérdekű
2017-03-29

Gyepmesteri szolgálat

Gyepmesteri szolgáltatást ellátó szervezet

Zöld Menedék Állatvédő Alapítvány

2600 Vác, Piac u. 1.

Bejelentés : 06-70-389-9427, 06-20-464-6491

Gyepmesteri tevékenységet a 2008. évi XLVI tv. 19§(1) (2)a) b) az állati hullák ártalmatlanításáról szóló törvény szabályozza.

Az állati eredetű melléktermék – így különösen az elhullott állat tetemének – tulajdonosa saját költségén köteles annak elszállításáról, ártalmatlanná tételéről az e törvény végrehajtására kiadott jogszabályban, valamint az Európai Unió közvetlenül alkalmazandó jogi aktusaiban előírt módon gondoskodni, az élelmiszerlánc-felügyeleti szervet – annak felhívására – az állati eredetű melléktermék ártalmatlanná tételének jogszabályban meghatározott módon történő végrehajtásáról e törvény végrehajtására kiadott jogszabályban foglaltak szerint tájékoztatni.

a) ha az állati eredetű melléktermék tulajdonosa ismeretlen vagy ismeretlen helyen tartózkodik, az állati eredetű melléktermék fellelési helye szerint illetékes települési (fővárosban a kerületi, illetve a fővárosi önkormányzat által közvetlenül igazgatott terület tekintetében a fővárosi) önkormányzatot,

b) közterületen a települési (fővárosban a kerületi, illetve a fővárosi önkormányzat által közvetlenül igazgatott terület tekintetében a fővárosi) önkormányzatot terheli.