! BETA VERZIÓ
Weboldalunk jelenleg BETA verzióban fut. Kérjük, segítsen a tesztelésben és ha hibát tapasztal küldje el nekünk.

Gyermektábor Dunakeszin

KezdőoldalHírekGyermektábor Dunakeszin
Vissza a listához További cikkek a kategóriában
Esemény | Közérdekű
2022-06-27

Gyermektábor Dunakeszin

Megnyitotta kapuit a „Roska Péter” Dunakeszi Városi Nyári Tábor június 27-én. A gyerekek nagy örömmel vették birtokba a megújult tábor minden szegletét, különösen az új játszóeszközök arattak nagy sikert.

Dunakeszi Város Önkormányzata 2022-ben is megszervezi a „Roska Péter” Dunakeszi Városi Nyári Tábort, ahol idén is 7 héten át várja a gyerekeket a Nyíltvízi Edzőközpont. Az idei tábor számos újdonságot tartogat a táborozóknak, hiszen megújult a park és modern játszótéri elemeket telepítettünk a nyári szünet kezdetére. A tábor impozáns környezete mellett a lelkes pedagógusok és segítőik június 27. és augusztus 12. között színes programokkal, tartalmas időtöltéssel készülnek az általános iskolás diákok számára a Duna-parton (Duna sor 32.).

A tábort Dióssi Csaba polgármester és Szabóné Ónodi Valéria DÓHSZK igazgató nyitotta meg 27-én délelőtt.

Köszönetét fejezte ki a DÓHSZK vezetője kollégáinak, a sok tanítónak, tanárnak, akik mind a tábor előkészületi időszakában, illetve a tábor ideje alatt is azon dolgoznak, hogy idén is színvonalas helyen és színvonalas programkínálattal várják a diáksereget. A lovaskocsikázás, sárkányhajózás, sportolási lehetőségek mellett, a kézműves foglalkozások is népszerűek lesznek az idei szezonban, a tábor lelkes látogatóit elnézve.

A Dunakeszi Közüzem Nonprofit Kft., Tóth Eszter főkertész, Rákos Nikoletta táborvezető, Temesvári István VSD elnök, és Csoma Atilla a körzet képviselője közös együttműködése eredményezte a csodás komplexumot. Több célú felhasználást hivatott teljesíteni az épület, de a nyári tábor igényei az elsődleges szempontok voltak a tervezés fázisában.

„Nemcsak a város, hanem, a ti életetekben is fontos szerepe van ennek a tábornak. Már a 60-as évektől működött nyári tábor Dunakeszin, és ezt a hagyományt évről évre megőrizzük, még a világjárvány alatt is üzemeltettük. A terület adottságait kihasználva és az igényeket figyelembe véve ez az új tábor 21. századi színvonalú létesítmény lett. A városnak fontos, hogy ne csak egy megőrzőt jelentsen, hanem tartalmas programokkal, minőségi helyszínen a Tábor legyen a gyerekek számára. Most, akkor hivatalosan is megnyitom a tábort!” – köszöntötte kedves szavakkal a gyerekeket Dióssi Csaba polgármester.

Tábor nyitvatartási rendje

A tábor naponta 11 órát üzemel: hétfőtől – péntekig 7:30-tól – 15:30 óráig. Ügyelet: reggel 6:30-7:30 között és du. 15:30-tól – 17:30-ig. A táborba jutáshoz igénybe vehető díjmentesen a helyi buszjárat, amelynek a tábori időszak alatt érvényes módosított menetrendje a csatolt mellékletből elérhető.