! BETA VERZIÓ
Weboldalunk jelenleg BETA verzióban fut. Kérjük, segítsen a tesztelésben és ha hibát tapasztal küldje el nekünk.

Így készül a halottak napi időszakra Dunakeszi

KezdőoldalHírekÍgy készül a halottak napi időszakra Dunakeszi
Vissza a listához További cikkek a kategóriában
Közérdekű
2023-10-24

Mindenszentek és halottak napja minden évben nagyon fontos esemény. Ilyenkor útra kelnek a családok, hogy elhunyt szeretteik sírhelyénél tegyék tiszteletüket. A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. az önkormányzat megbízásából pedig felkészíti erre a néhány napra a temetőt és környékét, a nyitvatartási időt meghosszabbítja.

A várost járva láthatjuk, hogy lázas munka folyik a köztéri virágágyásokban, Dunakeszi Város Önkormányzata megkezdte a téliesítésüket, a hidegtűrő virágok kiültetését. Tóth Eszter, Dunakeszi főkertésze elmondta, az egynyári virágokat már korábban elkezdték kiszedegetni a köztéri ágyásokból, hogy előkészíthessék a földet az árvácskáknak, díszkáposztáknak, krizantémoknak és hangáknak. „Azért kezdtük korán a növények átrendezését, mert polgármester úr kifejezett kérése volt, hogy a halottak napi időszakra már szép legyen a város, ne maradjanak üres virágágyások” – magyarázta a főkertész.

A temetőn belül is terveznek szépítést, fejlesztést. Dióssi Csaba polgármester elárulta, a ravatalozó felújítására korábban elnyert pályázat hamarosan révbe ér, jelenleg folyik a közbeszerzési eljárás. Ennek lezárultával új külsőt és belsőt kap a ravatalozó, cserélik a nyílászárókat és az energetikai rekonstrukció sem marad el.

Nyitvatartás

A Dunakeszi Városi Temető a korábbi évekhez hasonlóan november 15-ig 07.00-20.00 óra között várja a látogatókat a hét minden napján. November 16. után állnak át a téli nyitvatartási rendre, 08.00-17.00 óráig látogatható a temető. Az ünnepi időszakra a temetői iroda is készül, október 21.–november 02. között (hétvégén is)  8:00 – 20:00 óra között tart nyitva.

Megközelítés, behajtás

  • A nyitvatartás mellett a megközelíthetőséget is könnyíti az Önkormányzat, a főbejáraton kívül az Alagliget lakópark felől is megnyitja a temetőt október 28. és november 5. között, így a hátsó útról (Brunszvik utca) is bejuthatunk a területre.
  • Időközben megépült az Alagligeti elkerülő út, de az Óalagi Temető ettől még zavartalanul látogatható. Az Önkormányzat ezúttal is azt tervezi, mint a XII. Dunakeszi Feszt ideje alatt, hogy a várható nagy autós forgalom miatt november 1-jén átmenetileg újra megnyitja a még átadás előtt álló Alagligeti elkerülő utat. Innen lehajtva az Óalagi Temetőnél parkolók épültek és két gyalogos kaput is nyitott a fenntartó.
  • Autóval a temetőbe a kegyeleti helyszínek nyugalmának biztosítása érdekében és a megnövekedett látogatói számok miatt csak korlátozottan engedik be autóval a fenntartók a látogatókat. Ez a lehetőség elsősorban a mozgáskorlátozottak és az idősek számára lesz biztosított. A korlátozott gépjárműbehajtás október 30-tól november 2-ig érvényes.

Autóval a temetőbe a kegyeleti helyszínek nyugalmának biztosítása érdekében és a megnövekedett látogatói számok miatt csak korlátozottan engedik be autóval a fenntartók a látogatókat. Ez a lehetőség elsősorban a mozgáskorlátozottak és az idősek számára biztosított a nyitvatartási idő alatt. A biztonságos temetőlátogatás és a forgalom zavartalan haladása érdekében a temetőben megerősített rendészeti szolgálatot biztosítanak a rendőrség és a polgárőrség tagjai.