! BETA VERZIÓ
Weboldalunk jelenleg BETA verzióban fut. Kérjük, segítsen a tesztelésben és ha hibát tapasztal küldje el nekünk.

Indul a Zöld Busz mintaprojekt Dunakeszin

KezdőoldalHírekIndul a Zöld Busz mintaprojekt Dunakeszin
Vissza a listához További cikkek a kategóriában
Közérdekű | Zöld Dunakeszi
2021-11-18

Elektromos buszt tesztelnek városunkban egy hónapon át.

Teljesen elektromos meghajtású busz vesz részt november 19-től egy hónapon át Dunakeszi tömegközlekedésében. Hétköznap az 1-es és a 3-as, hétvégén a 5-ös és a 6-ös járat útvonalán közlekedik a MAN járműve. A tesztüzemben forgalomba állított buszon a többi helyi járattal megegyezően mindenki díjmentesen utazhat.

A Klíma- és Természetvédelmi Akcióterv legfontosabb részét képező Zöld Busz Programban a kormány a következő években 36 milliárd forintot fordít arra, hogy környezetbarát járművek közlekedjenek a nagyvárosokban.
A cél a helyi közösségi közlekedésben résztvevő autóbusz-állomány cseréje a hazai buszgyártás ösztönzésével, az üzemeltetett buszok átlagéletkorának, a buszos közlekedés károsanyag-kibocsátási értékeinek és fenntartási, üzemeltetési költségeinek csökkentése, továbbá az utazási szolgáltatások minőségének javítása.

A Zöld Busz Projektiroda tavaly novembere óta elérhető pályázati felhívása önkormányzatok és közlekedési közszolgáltatók számára nyújt elektromos buszok és önjáró trolibuszok beszerzéséhez legfeljebb 80 százalékos, a járművek üzemeltetéséhez szükséges infrastrukturális fejlesztések esetén pedig legfeljebb 60 százalékos támogatást.

További kapcsolódó fájlok

xls ikon

1-es járat

Letöltés
xls ikon

Buszmenetrend járatszám 3

Letöltés
xls ikon

5-ös járat

Letöltés
xls ikon

6-os járat

Letöltés