! BETA VERZIÓ
Weboldalunk jelenleg BETA verzióban fut. Kérjük, segítsen a tesztelésben és ha hibát tapasztal küldje el nekünk.

Indul az idei fecskefészek igénylés

KezdőoldalHírekIndul az idei fecskefészek igénylés
Vissza a listához További cikkek a kategóriában
Közérdekű | Zöld Dunakeszi
2024-04-24

Idén is folytatódik a városi fecskevédelmi program, már igényelhetők a kerámia fecskefészkek, hogy villásfarkú barátaink számára állandó otthont biztosítsunk házainknál.

Dunakeszi Város Önkormányzatának sikeres Zöld Dunakeszi Programja már több éve nyújt lehetőséget mesterséges fecskefészek igénylésre, méghozzá díjmentesen. Évről-évre nő a jelentkezők száma, idén 100 darab kerámia fészek várja új dunakeszi gazdáját.

Ha valaki elbizonytalanodik, hogyan és hova tegye a fecskefészket, Nyíri Márton környezetvédelemért felelős társadalmi megbízatású alpolgármester fényképes tájékoztatót is mellékel az „edényekhez”.

Sokan nem szívesen látnak ereszük alatt, a verandájukon, teraszukon fecskefészket a madarak piszkítása miatt, ám egy, a fészek alá helyezett polc ezt a kellemetlenséget is megoldja. Nem érdemes emiatt elriadni, a fecskékre szükségünk van a magunk és az állataink védelme érdekében. Kedvenc csemegéjük a legyek és a szúnyogok, 1 madár évente 1,5-3,5 kg-ot is elfogyaszt az veszélyes vagy betegséget hordozó rovarokból.

Fecskefészek igénylés

Ha valaki szívesen fogadná otthonába villásfarkú barátainkat, nem kell mást tennie, csak online regisztrálni a fecskefészekért, amelyeket korlátozott darabszámban a jelentkezés sorrendjében házhoz is viszünk.