! BETA VERZIÓ
Weboldalunk jelenleg BETA verzióban fut. Kérjük, segítsen a tesztelésben és ha hibát tapasztal küldje el nekünk.

Inkubátorház kialakítása Dunakeszin

KezdőoldalHírekInkubátorház kialakítása Dunakeszin
Vissza a listához További cikkek a kategóriában
Esemény | Fejlesztések | Közérdekű | Széchenyi Terv Plusz
2024-01-26

Jól indul a január Dunakeszin, épül az Aranyalma Tagóvoda új szárnya, elindult az újabb
egészségház építése és elkezdődtek a kivitelezési munkálatok egy inkubátorház kialakítására.

Dunakeszi Város Önkormányzata minden ingatlanjának jó gazdája, hasznosításuk fontos
célkitűzésük.

Szeretnénk elérni, hogy minél többen dolgozhassanak helyben, mert azt az időt, amit a munkába járással töltenek el, a családjukra tudják fordítani. Ez pedig fontos a családoknak. Épp ezért mi ebben látjuk a volt Sweet Point megfelelő hasznosítási módját. TOP_PLUSZ állami támogatás segítségével induló – start up – kisvállalkozásoknak inkubátorházat alakítunk ki, hogy segíthessük őket az első időkben – mondta Dióssi Csaba polgármester.

A fejlesztés keretében az egykori Sweet Point édességgyár részleges átalakítása és felújítása valósul meg a 2120 Dunakeszi, Repülőtéri utca 5-14., hrsz.: 2955/145 cím alatt. Az inkubátorház a főépület irodaszárnyában és az ahhoz kapcsolódó első csarnoképületben kap helyet.

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. 2022.05.16-én sikeres pályázatot nyújtott be az TOP_PLUSZ-1.1.1-21 – Helyi gazdaságfejlesztés c. pályázati felhívásra. A projekt a Széchenyi Terv Plusz Program keretein belül kerül megvalósításra, 400 millió Ft vissza nem térítendő támogatás segítségével az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban. A projekt fő célja, hogy jelentős fejlődési potenciállal rendelkező vállalkozások működhessenek a szerteágazó infrastrukturális és magas hozzáadott-értékű szolgáltatásokat nyújtó modern és jól felszerelt inkubátorházban, akik képesek innoválni, foglalkoztatni, a helyi gazdaságot erősíteni, a város ipari potenciálját hosszú távon növelni.

A projekt tartalmának bemutatása

A projekt keretében tetőszerkezet korszerűsítés, homlokzati és lábazati hőszigetelés, nyílászáró csere, fűtéskorszerűsítés, napelemes rendszer és hőszivattyú kiépítése, villamos korszerűsítés, belső átalakítás és akadálymentesítés tervezett. A fejlesztése eredményeképpen főbejárati előtető, lépcső és rámpa, a földszinten tárgyaló, lobby tér, irodák és raktárak, akadálymentes mosdó és teakonyha, az emeleten irodák, teakonyha férfi és női mosdó kerülnek kialakításra. A műszaki tartalom eredményeképpen a felújított ingatlan jobb energetikai paraméterekkel fog rendelkezni, mely jelentős
csökkenést jelent az üzemeltetési költségek és a környezeti terhelés tekintetében.

A projekt főbb adatai

Kedvezményezett neve: Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft.
Fejlesztés tárgya: Inkubátorház kialakítása Dunakeszin
A szerződött támogatás összege: 400 000 000 Ft
A projekt azonosítószáma: TOP_PLUSZ-1.1.1-21-PT1-2022-00009
Projekt tervezett befejezési dátuma: 2024.12.01.