! BETA VERZIÓ
Weboldalunk jelenleg BETA verzióban fut. Kérjük, segítsen a tesztelésben és ha hibát tapasztal küldje el nekünk.

Izgalmas családi nap lett a IX. Viadal

KezdőoldalHírekIzgalmas családi nap lett a IX. Viadal
Vissza a listához További cikkek a kategóriában
Esemény | Kultúra
2022-03-17

Többezer résztvevőt vonzott az idén már családi napként megrendezett IX. Dunakeszi Viadal a Katonadombon.

Az idei Viadal fényét emelte, hogy a színvonalas, interaktív iskolai történelem órát idén már családi napként rendezték meg a Katonadombon.

Az izgalmas délelőtt Tuzson Bence Országgyűlési képviselő nyitóbeszédével indult. A küzdelem Dióssi Csaba polgármester engedélyével vette kezdetét. Az 1848/49-es csatajeleneteket a hagyományőrzők ágyúdörgéssel, puskaropogással elevenítették meg.

A „Hajrá magyarok” folyamatosan zengett a lelátókról ezzel is támogatva a huszárok helytállását. A gyerekek a gyalogság legnagyobb tömegét képviselve, elszántan vetették bele magukat a csatába. A több ezer látogatót a vonzó programokkal marasztalták.

A huszár lányok lovassági bemutatóját és a Dunakeszi Viadalt követően solymászok, néptáncosok produkciója színesítette a rendezvényt. Egész nap várta a látogatókat a helytörténeti kiállítás Kerekes Dóra helytörténésszel, a színező sátor a Dunakeszi Diófa Nagycsaládos Egyesület közreműködésével,  bárki kipróbálhatta magát íjászkodásban, szablyavívásban, de még a solymászat kulisszatitkaiba is bepillanthattak az érdeklődők.

A Kalandozó Komédium és Virgonckodó Játszópark környékét, valamint a közkedvelt kosárhintát és ládavasútat most is nagy nevetés töltötte be. Az Árpád Népe Hagyományőrző Kulturális és Sport Egyesület jurta sátrában kézműves foglalkozás és kiállítás várta a látogatókat.

A délutáni színpadi produkciók repertoárjában szerepelt Nagy Molnár Dávid bűvészműsora és a Bóbita Zenekar koncertje.

A Dunakeszi Sátorban mindenki megtekinthette a Dunakeszi Diáknegyed makettjét, amely a következő rendezvényig vándorútra indul a dunakeszi általános iskolákba. Március 17-től a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskolában csodálhatják meg a pedagógusok és diákok.