! BETA VERZIÓ
Weboldalunk jelenleg BETA verzióban fut. Kérjük, segítsen a tesztelésben és ha hibát tapasztal küldje el nekünk.

Kerékpár Regisztrációs Program indul Dunakeszin

KezdőoldalHírekKerékpár Regisztrációs Program indul Dunakeszin
Vissza a listához További cikkek a kategóriában
Egészség | Esemény | Közérdekű | Sport
2017-03-30

Kerékpár Regisztrációs Program indul Dunakeszin

Dunakeszi Város Képviselő-testülete mai ülésén döntött arról, hogy a Dunakeszi Rendőrkapitánysággal együttműködve bevezeti városunkban a kerékpárokat védő kétszintű biztonsági rendszert.

A Program részeként Dunakeszi városa csatlakozik az országosan már működő BIKESAFE programhoz, amely keretében a tulajdonosok regisztráltatják kerékpárjukat egy központi rendszerben. A regisztrációról egy regisztrációs kártyát kapnak, valamint a kerékpárra egy regisztrációs matrica is kerül. Továbbá a bejegyzéssel a kerékpár adatait a központi adatbázisba is rögzítik, amely jelentősen megkönnyíti az eltulajdonított kerékpárok beazonosítását.

A kétszintű biztonsági rendszer második eleme egy kiegészítő UV védelem alkalmazása a regisztrált kerékpárokon. Ennek keretében UV festékkel „DUNAKESZI” feliratot és egy meghatározott sorozatszámot helyeznek majd el a kerékpár több pontján.

A kerékpárok regisztrációját a Dunakeszi Rendőrkapitányság fogja végezni, előzetesen egyeztetett időpontokban. A program megvalósításához szükséges tárgyi feltételeket és anyagi forrásokat Dunakeszi Város Önkormányzata biztosítja a Rendőrkapitányság számára.

Bízunk benne, hogy számos lakótársunk igénybe veszi majd ezt a szolgáltatást, hiszen az említett óvintézkedéseknek köszönhetően egy esetleges lopás esetén nagyobb sikerrel járhatnak majd el rend őrei.