! BETA VERZIÓ
Weboldalunk jelenleg BETA verzióban fut. Kérjük, segítsen a tesztelésben és ha hibát tapasztal küldje el nekünk.

Kerékpáros fejlesztés Dunakeszin

KezdőoldalHírekKerékpáros fejlesztés Dunakeszin
Vissza a listához További cikkek a kategóriában
Fejlesztések | Közérdekű | Széchenyi Terv Plusz
2023-12-08

Dunakeszi Város Önkormányzata 2021.01.13-án sikeres pályázatot nyújtott be a TOP_PLUSZ-1.2.1-21 – Élhető települések című pályázati felhívásra. A projekt a Széchenyi Terv Plusz keretében kerül megvalósításra, 300 millió Ft vissza nem térítendő támogatás segítségével az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban. A projekt keretében megvalósuló fejlesztés eredményeképpen a település lakossága számára elérhetővé válik a város déli részén fekvő ipari park, a munkahelyek, a bevásárlóközpont és a közösségi eszközök.

A projekt főbb adatai

Kedvezményezett neve:                                   Dunakeszi Város Önkormányzata

Fejlesztés célja:                                                  Kerékpáros Fejlesztés Dunakeszin

A szerződött támogatás összege:                    300 000 000 Ft

A projekt azonosítószáma:                               TOP_PLUSZ-1.2.1-21-PT1-2022-00030

Projekt tervezett befejezési dátuma:              2025.10.31.

A projekt tartalmának bemutatása

A projekt fejlesztésének fő célja a fenntartható közlekedésfejlesztés erősítése Dunakeszi településen, ezáltal biztosítva lehetőséget az itt élők számára a város déli részén lévő Ipari parkban és környezetében található munkahelyek, a bevásárlóközpont, valamint közösségi eszköz kerékpárral való eléréséhez. A projekt fejlesztésének részcélja hozzájárulni az éghajlatváltozás mérsékléséhez, a szén-dioxid kibocsátás csökkentéséhez, valamint az élhető városi és települési környezet kialakításához

A fejlesztés eredményeként összekötésre kerül az EuroVelo6 kerékpárút és a 2-es sz. Fő úton haladó kerékpársáv. A két szakasz a Pallag utcánál kapcsolódik össze és folytatódik a Pallag utcán, majd a mellette található szervizúton. A beruházást követően kerékpárral biztonságosan elérhető lesz a város déli részén található ipari terület munkáltatóinak nagy része, a bevásárlóközpont, az áruházak, valamint az itt található közösségi közlekedési eszköz (BKK), valamint a főváros is. A tervezett nyomvonal hossza 2,3 km. A kivitelezési munkák várhatóan 2024. II. félévében kezdődhetnek meg.