! BETA VERZIÓ
Weboldalunk jelenleg BETA verzióban fut. Kérjük, segítsen a tesztelésben és ha hibát tapasztal küldje el nekünk.

Kitüntettük a város kiválóságait

KezdőoldalHírekKitüntettük a város kiválóságait
Vissza a listához További cikkek a kategóriában
Közérdekű
2022-03-16

Dr. Domoszlai Erzsébet, a Farkas Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola billentyűs tanszakának vezetője, zongoratanár kapta idén a díszpolgári címet. Vele együtt 10-en vehettek át kitüntetést Dunakesziért, és Dunakeszi lakosságáért végzett munkájukért a nemzeti ünnep alkalmából.

Dunakeszi Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából kitüntetéseket adott a város kiválóságai számára március 14-én, a VOKE József Attila Művelődési Központ színháztermében.

Az ünnepi megemlékezés a Farkas Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola növendékeinek műsorával kezdődött. Oroszki Tamás zongorán Liszt Ferenc Forrásnál című művét játszotta el, majd Bangó Géza Fritz Kreisler: Kis bécsi indulóját szólaltatta meg hegedűn, zongorán kísérte Korényi Judit korrepetitor.

Minden évben nagyon fontos esemény, amikor átadjuk a városi kitüntetéseket. Nagyon sokan dolgoznak településünkön a városért, és nekik meg kell adni a tiszteletet, meg kell köszönni, amiért kiemelkedő munkát végeznek. Felgyorsult világban élünk, és a fiataloknak nagyon nehéz igazodási pontot találni. A városi kitüntetéssel bemutatjuk, kik azok a példaképek, akiket érdemes követni – mondta ünnepi beszédében Dióssi Csaba polgármester.

Küzdeni, alkalmazkodni és élni. Minden nagy teljesítmény mögött ez áll” – vette át a szót Tuzson Bence, a térség országgyűlési képviselője. Majd így folytatta: „Különleges képességű emberek azok, akik az életük során ezt a küzdelmet végig tudják csinálni. Tisztában vannak azzal is, hogy minden különleges teljesítmény lemondással is jár. Dunakeszi az ország leggyorsabban fejlődő városa, erős közöséggel, amely magával tudja húzni a többieket. Egy város akkor erős, ha olyan emberek vannak, akik különleges teljesítményt nyújtottak, életükkel példát mutatnak a többieknek. Jövőt tudnak mutatni az ifjú tehetségeknek. A kiemelkedő teljesítményekkel képesek voltak erős közösséget alkotni, megerősíteni az értékeket, és ebből egy erős várost lehetett építeni.

Az ünnepi beszédek az elismeréseket Tuzson Bence, Dióssi Csaba és az önkormányzati képviselő-testület tagjai adták át.

Kitüntetettek:

  • Bodrácska Sándor „Közbiztonsági Díj”
  • Turányi Balázs „Dunakeszi Városi Közszolgálati Díj”
  • Kundlya János „Dunakeszi Város Sport Díja”
  • Lőrincz Róbert „Dunakeszi Városi Közművelődési Díj”
  • Bereczné Csillag Mária „Dunakeszi Városi Pedagógiai Díj”
  • Kocsisné Mirkovszki Judit „Dunakeszi Városi Pedagógiai Díj”
  • Dr. Tornyi András „Dunakeszi Város Egészségügyéért Dr. Bayer Emil Díj”
  • Kőrősi Tánc Együttes „Dunakeszi Városért plakett”
  • Jacek Lelek, Stary Sacz polgármestere „Dunakeszi Városért” kitüntető cím
  • Dr. Domoszlai Erzsébet „Dunakeszi Város Díszpolgára”

Az ünnepség zárásaként Kováts-Szőcs Benedek, a művészeti iskola növendéke előadásában Liszt Ferenc XI. Magyar Rapszódiáját hallgathatták meg a résztvevők.

A kitüntetetteknek ezúton is gratulálunk!