! BETA VERZIÓ
Weboldalunk jelenleg BETA verzióban fut. Kérjük, segítsen a tesztelésben és ha hibát tapasztal küldje el nekünk.

Közbiztonsági helyzetjelentés

KezdőoldalHírekKözbiztonsági helyzetjelentés
Vissza a listához További cikkek a kategóriában
Közbiztonság
2022-12-06

A Dunakeszi város területén 2022. november 28. és december 4. között történt bűncselekmények

A Dunakeszi Rendőrkapitánysággal együttműködve biztosítjuk azokat a mindenki számára nyilvános információkat, amelyek Dunakeszi – Pest megye egyik legbiztonságosabb településének – közbiztonsági helyzetét érintik.

Tovább olvasom

Kisokos – Mi a bűncselekmény?

A bűncselekmény a hatályos büntető törvénykönyv szerint az a szándékos vagy – ha a törvény a gondatlan elkövetést is bünteti – gondatlanságból elkövetett cselekmény, amely veszélyes a társadalomra, és amelyre a törvény büntetés kiszabását rendeli. Napjainkban a bűncselekmények Magyarországon – súlyukat tekintve – lehetnek bűntettek és vétségek.

Élet és testi épség elleni bűncselekmény 0 eset

Vagyon elleni erőszakos bűncselekmény  0 eset

(rablás, önbíráskodás, kifosztás, zsarolás stb.)

Anyagi káros baleset 7 eset

Elfogás 6 eset

Lopás 3 eset

Lopás

18.000,- forint értékben próbált meg élelmiszert lopni az egyik hipermarketből az a férfi, akit december 2-án állítottak elő a rendőrök. Szabálysértési eljárás indult ellene.

Lopás vétség miatt indult eljárás az ellen a férfi ellen, aki 57 ezer forint értékben próbált meg ellopni ruházati és műszaki cikkeket az áruvédelmi eszköz eltávolításával ez egyik dunakeszi hipermarketből. A férfi szabadlábon védekezhet.

Szabadlábon védekezhet az a három férfi, aki 185 ezer forint értékben próbált ellopni ruházati és műszaki cikkeket az áruvédelmi eszköz eltávolításával az egyik dunakeszi hipermarketből. Lopás vétség miatt indult ellenük büntetőeljárás.

Elfogás

Szabálysértési bírságok meg nem fizetése miatt volt érvényben elfogatóparancs azzal a 31 éves férfivel szemben, akit a Fóti úton fogtak el a járőrök. A férfi a bírságokat nem tudta megfizetni, ezért a járőrök büntetés-végrehajtási intézetbe vitték.