! BETA VERZIÓ
Weboldalunk jelenleg BETA verzióban fut. Kérjük, segítsen a tesztelésben és ha hibát tapasztal küldje el nekünk.

Közbiztonsági helyzetjelentés 2023. 10.23-10.29.

KezdőoldalHírekKözbiztonsági helyzetjelentés 2023. 10.23-10.29.
Vissza a listához További cikkek a kategóriában
Közbiztonság
2023-11-02

A Dunakeszi város területén 2023. október 23. és október 29. között történt bűncselekmények

A Dunakeszi Rendőrkapitánysággal együttműködve biztosítjuk azokat a mindenki számára nyilvános információkat, amelyek Dunakeszi – Pest megye egyik legbiztonságosabb településének – közbiztonsági helyzetét érintik.

Tovább olvasom

Kisokos – Mi a bűncselekmény?

A bűncselekmény a hatályos büntető törvénykönyv szerint az a szándékos vagy – ha a törvény a gondatlan elkövetést is bünteti – gondatlanságból elkövetett cselekmény, amely veszélyes a társadalomra, és amelyre a törvény büntetés kiszabását rendeli. Napjainkban a bűncselekmények Magyarországon – súlyukat tekintve – lehetnek bűntettek és vétségek.

Anyagi káros baleset 4 eset

Sérüléses baleset 1 eset

Lopás 1 eset

Bolti lopás  1 fő

Körözött elfogás 6 fő

Előállítás

2023. október 24-én a járőr Dunakeszi, Szent István úton elfogott egy 69 éves férfinak korábban már bevonták a jogosítványát, valamint a vezetett gépjárműre más rendszámtáblát szerelt. A férfivel szemben büntetőeljárás indult.

Elfogás

2023. október 25-én Dunakeszi, Iskola úton a járőrök elfogtak egy 25 éves férfit, akivel szemben elfogatóparancsot adtak ki a be nem fizetett szabálysértési bírság miatt. A férfi a pénzbüntetés megfizetését követően szabadon távozhatott.

Elfogás

2023. október 25-én a járőrök egy dunakeszi hipermarketben előállítottak egy 48 éves nőt, aki 82 ezer forint értékben akart élelmiszert lopni.

Elfogás

2023. október 25-én Dunakeszi, Tábor úton a járőrök elfogtak egy 54 éves férfit, akivel szemben elfogatóparancs volt érvényben szabálysértési bírság meg nem fizetése miatt. A férfi a pénzbüntetés megfizetését követően szabadon távozhatott.

Elfogás

2023. október 25-én Dunakeszi, Madách Imre úton a járőrök elfogtak egy 21 éves férfit, akivel szemben elfogatóparancs volt érvényben. A férfi kihallgatását követően szabadon távozhatott.

Elfogás

2023. október 26-án Dunakeszi, Tábor úton a járőrök elfogtak egy 49 éves férfit, akivel szemben elfogatóparancs volt érvényben szabálysértési bírság meg nem fizetése miatt. A férfi a pénzbüntetés megfizetését követően szabadon távozhatott.

Elfogás

2023. október 26-án Dunakeszi, Tábor úton a járőrök elfogtak egy 30 éves férfit, akivel szemben elfogatóparancs volt érvényben szabálysértési bírság meg nem fizetése miatt. A férfi a pénzbüntetés megfizetését követően szabadon távozhatott

Előállítás

2023. október 26 –án Dunakeszi, Bródy Sándor utcából a járőrök előállítottak egy 56 éves férfit, kábítószer fogyasztás gyanúja miatt. A férfivel szemben alkalmazott kábítószer gyorsteszt pozitivitást jelzett, büntetőeljárás indult.

Baleset

2023. október 26-án Dunakeszi, Verseny úton személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt. A baleset oka figyelmetlenség, az elsőbbségi szabályok megsértése.

Elfogás

2023. október 20-án a járőr Dunakeszi, Szent István úton elfogott egy 37 éves férfit, aki ittasan vezetett (alkoholteszter pozitív lett.) A férfivel szemben büntetőeljárás indult.

Előállítás

2023. október 29-én a járőr Dunakeszi, Bajcsy-Zsilinszky úton elfogott egy 33 éves férfit, aki jogosítvány nélkül vezetett. A férfit őrizetbe vették és vele szemben szabálysértési eljárás is indult.

Fentieken túl a Dunakeszi Rendőrkapitányság közterületi szolgálatot teljesítő állománya a település illetékességi területén négy anyagi káros közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedett, biztonsági intézkedés négy alkalommal történt.