! BETA VERZIÓ
Weboldalunk jelenleg BETA verzióban fut. Kérjük, segítsen a tesztelésben és ha hibát tapasztal küldje el nekünk.

Közbiztonsági helyzetjelentés

KezdőoldalHírekKözbiztonsági helyzetjelentés
Vissza a listához További cikkek a kategóriában
Közbiztonság
2023-06-06

A Dunakeszi város területén 2023. május 29. és június 4. között történt bűncselekmények

A Dunakeszi Rendőrkapitánysággal együttműködve biztosítjuk azokat a mindenki számára nyilvános információkat, amelyek Dunakeszi – Pest megye egyik legbiztonságosabb településének – közbiztonsági helyzetét érintik.

Tovább olvasom

Kisokos – Mi a bűncselekmény?

A bűncselekmény a hatályos büntető törvénykönyv szerint az a szándékos vagy – ha a törvény a gondatlan elkövetést is bünteti – gondatlanságból elkövetett cselekmény, amely veszélyes a társadalomra, és amelyre a törvény büntetés kiszabását rendeli. Napjainkban a bűncselekmények Magyarországon – súlyukat tekintve – lehetnek bűntettek és vétségek.

Élet és testi épség elleni bűncselekmény 0 eset

Vagyon elleni erőszakos bűncselekmény  0 eset

(rablás, önbíráskodás, kifosztás, zsarolás stb.)

Anyagi káros baleset 2 eset

Lopás 1 eset

Előállítás 2 eset

Elfogás 1 eset

Rongálás 1 eset

Előállítás

Járművezetés ittas állapotban bűncselekmény miatt büntetőeljárás indult az ellen a 45 éves nő ellen, akit a Karácsony úton igazoltattak és az alkalmazott alkoholteszter pozitív értéket jelzett.

Büntetőeljárás indult azzal az 50 éves férfivel szemben, aki 55 ezer forint értékben kísérelt meg élelmiszeripari termékeket lopni az egyik dunakeszi hipermarketből.

Elfogás

Szabálysértési bírság meg nem fizetése miatt volt érvényben elfogatóparancs azzal a 66 éves férfivel szemben, akit a Kossuth úton fogtak el a járőrök. A férfit a járőrök büntetés-végrehajtási intézetbe kísérték.

Rongálás

2023. május 31-én egy dunakeszi lakos tett bejelentést, mely szerint Dunakeszi, Pallag úton járművét valaki ismeretlen tárggyal több helyen megrongálta. Az ismeretlen elkövető azonosítására a Dunakeszi Rendőrkapitányság a szükséges intézkedéseket megtette.

Fentieken túl a Dunakeszi Rendőrkapitányság közterületi szolgálatot teljesítő állománya a település illetékességi területén két anyagi káros közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedett, biztonsági intézkedés két alkalommal történt.