! BETA VERZIÓ
Weboldalunk jelenleg BETA verzióban fut. Kérjük, segítsen a tesztelésben és ha hibát tapasztal küldje el nekünk.

Közbiztonsági helyzetjelentés

KezdőoldalHírekKözbiztonsági helyzetjelentés
Vissza a listához További cikkek a kategóriában
Közbiztonság
2023-10-13

A Dunakeszi város területén 2023. október 2. és október 8. között történt bűncselekmények

A Dunakeszi Rendőrkapitánysággal együttműködve biztosítjuk azokat a mindenki számára nyilvános információkat, amelyek Dunakeszi – Pest megye egyik legbiztonságosabb településének – közbiztonsági helyzetét érintik.

Tovább olvasom

Kisokos – Mi a bűncselekmény?

A bűncselekmény a hatályos büntető törvénykönyv szerint az a szándékos vagy – ha a törvény a gondatlan elkövetést is bünteti – gondatlanságból elkövetett cselekmény, amely veszélyes a társadalomra, és amelyre a törvény büntetés kiszabását rendeli. Napjainkban a bűncselekmények Magyarországon – súlyukat tekintve – lehetnek bűntettek és vétségek.

Anyagi káros baleset 4 eset

Sérüléses baleset 1 eset

Lopás 1 eset

Előállítás garázdaság miatt 1 fő

Körözött elfogás 3 fő

Bolti lopó elfogás 1 fő

Elfogás

2023. október 3-án Dunakeszi, Tábor úton a járőrök elfogtak egy 22 éves férfit, akivel szemben elfogatóparancs volt, mivel jogerős szabadságvesztés büntetését nem kezdte meg. A férfit a járőrök a büntetés-végrehajtási intézetbe kísérték.

Elfogás

2023. október 4-én Dunakeszi, Tábor úton a járőrök elfogtak egy 35 éves férfit, akivel szemben elfogatóparancs volt érvényben szabálysértési bírság meg nem fizetése miatt. A férfi a pénzbüntetés megfizetését követően szabadon távozhatott.

Elfogás

2023. október 3-án Dunakeszi, Tábor úton a járőrök elfogtak egy 25 éves férfit, akivel szemben elfogatóparancs volt érvényben. A férfi őrizetbe vételét követően a bíróság letartóztatását rendelte el.

Baleset

2023. augusztus 25-én Dunakeszi, Nádas úton személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt. A baleset oka figyelmetlen az elsőbbségi szabályok megsértése.

Elfogás

2023. október 6-án a járőrök egy dunakeszi hipermarketből előállítottak egy 48 éves férfit, aki 55 ezer forint értékben élelmiszert akart lopni. A férfivel szemben büntetőeljárás indult.

Elfogás

2023. október 8-án Dunakeszi, Tábor úton a járőrök elfogtak egy 25 éves férfit, aki felfegyverkezve elkövetett garázdasággal gyanúsítható. A férfi kihallgatását követően az eljárás során szabadon védekezhet.

Elfogás

2023. október 7-én a járőr Dunakeszi, Garas úton intézkedett egy 39 éves járművezetővel szemben. Az intézkedés során megállapítást nyert, hogy a férfi annak ellenére vesz részt a közúti közlekedésben gépjárművezetőként, hogy jogerősen eltiltás hatálya alatt állt, valamint a vele szemben alkalmazott elektromos alkoholteszter pozitív értéket jelzett. A férfivel szemben előállítása mellett büntetőeljárás indult.

Fentieken túl a Dunakeszi Rendőrkapitányság közterületi szolgálatot teljesítő állománya a település illetékességi területén négy anyagi káros közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedett, biztonsági intézkedés két alkalommal történt.