! BETA VERZIÓ
Weboldalunk jelenleg BETA verzióban fut. Kérjük, segítsen a tesztelésben és ha hibát tapasztal küldje el nekünk.

Közbiztonsági helyzetjelentés

KezdőoldalHírekKözbiztonsági helyzetjelentés
Vissza a listához További cikkek a kategóriában
Közbiztonság
2023-10-18

A Dunakeszi város területén 2023. október 9. és október 15. között történt bűncselekmények

A Dunakeszi Rendőrkapitánysággal együttműködve biztosítjuk azokat a mindenki számára nyilvános információkat, amelyek Dunakeszi – Pest megye egyik legbiztonságosabb településének – közbiztonsági helyzetét érintik.

Tovább olvasom

Kisokos – Mi a bűncselekmény?

A bűncselekmény a hatályos büntető törvénykönyv szerint az a szándékos vagy – ha a törvény a gondatlan elkövetést is bünteti – gondatlanságból elkövetett cselekmény, amely veszélyes a társadalomra, és amelyre a törvény büntetés kiszabását rendeli. Napjainkban a bűncselekmények Magyarországon – súlyukat tekintve – lehetnek bűntettek és vétségek.

Körözött elfogás 2 fő

Előállítás

2023. október 11-én egy dunakeszi sofőrt igazoltattak kollégáink a városban. Az ellenőrzés során megállapították, hogy a 60 éves férfi járművezetéstől eltiltás hatálya alatt áll, az alkohol szonda 0,14 mg/l értéket mutatott. Kettős mintavételre előállították.

Előállítás

2023. október 12-én egy 44 éves dunakeszi járművezetőt állítottak meg kollégáink, akivel szemben alkoholszondát alkalmaztak. A műszer 0,57mg/l értéket mutatott. Eljárás indult ellene.

Elfogás

2023. október 12-én szabálysértési bírság meg nem fizetése miatt körözték azt a dunakeszi nőt, akik járőrök fogtak el. A bírságot azóta befizette.

Elfogás

2023. október 12-én szabálysértési bírság meg nem fizetése miatt körözték azt a férfit, akit kollégáink elfogtak. A bírságot befizette.

Engedély nélküli vezető előállítása és őrizetbe vétele

2023. október 14-én egy gépkocsival közlekedő, vajai illetőségű férfit állítottak meg kollégáink, majd kiderült nincs érvényes vezetői engedélye. Meghallgatását követően szabálysértési őrizetbe vették.