! BETA VERZIÓ
Weboldalunk jelenleg BETA verzióban fut. Kérjük, segítsen a tesztelésben és ha hibát tapasztal küldje el nekünk.

Közbiztonsági helyzetjelentés

KezdőoldalHírekKözbiztonsági helyzetjelentés
Vissza a listához További cikkek a kategóriában
Közbiztonság
2022-05-11

A Dunakeszi város területén 2022. május 2. és 8. között történt bűncselekmények.

A Dunakeszi Rendőrkapitánysággal együttműködve biztosítjuk azokat a mindenki számára nyilvános információkat, amelyek Dunakeszi – Pest megye egyik legbiztonságosabb településének – közbiztonsági helyzetét érintik.

Kisokos – Mi a bűncselekmény?

A bűncselekmény a hatályos büntető törvénykönyv szerint az a szándékos vagy – ha a törvény a gondatlan elkövetést is bünteti – gondatlanságból elkövetett cselekmény, amely veszélyes a társadalomra, és amelyre a törvény büntetés kiszabását rendeli. Napjainkban a bűncselekmények Magyarországon – súlyukat tekintve – lehetnek bűntettek és vétségek.
  • Élet és testi épség elleni bűncselekmény                                  0 eset
  • Vagyon elleni erőszakos bűncselekmény                                  0 eset                                            (rablás, önbíráskodás, kifosztás, zsarolás stb.)
  • Anyagi káros baleset                                                                         6 eset

Körözött személy elfogása- 4 eset

  • Büntetésvégrehajtási intézetbe vitték azt a 26 és 44 éves férfit, aki jogerős szabadságvesztési büntetésének letöltését nem kezdte meg, ezért elfogatóparancs volt érvényben vele szemben.
  • Szabálysértési bírság meg nem fizetése miatt fogtak el egy 53 éves és egy 44 éves férfit, akiket a bírság megfizetését követően szabadon engedtek.

Előállítás- 2 eset

Kábítószerfogyasztás gyanúja miatt egy 23 éves nőt és 36 éves férfit állítottak elő mintavételre. A gyorsteszt pozitivitást jelzett. Kábítószer birtoklás miatt büntetőeljárás indult.