! BETA VERZIÓ
Weboldalunk jelenleg BETA verzióban fut. Kérjük, segítsen a tesztelésben és ha hibát tapasztal küldje el nekünk.

Közösségi karácsonyfa díszítés és adventi gyertyagyújtás a Casalgrande téren

KezdőoldalHírekKözösségi karácsonyfa díszítés és adventi gyertyagyújtás a Casalgrande téren
Vissza a listához További cikkek a kategóriában
Közérdekű
2022-11-23

Gyertyagyújtás, lufihajtogató Mikulás, közösségi karácsonyfa díszítés és Caramel is lesz az idei dunakeszi adventi vásárban.

November 26. és január 2. között látogatható az adventi vásár Dunakeszin, a Casalgrande téren, ahol adventi koszorú és karácsonyfa is segíti az ünnepi ráhangolódást. Hagyományos módon a következő négy vasárnap 16 órakor közös gyertyagyújtással és áhítattal is készül Dunakeszi Város Önkormányzata, de lufihajtogató Mikulás és Caramel is érkezik a térre.

A város karácsonyfája, a 7 méter magas coloradói jegenyefenyő már áll a lakótelep szívének központjában. A fények még a héten rákerülnek, valamint a tavalyi kezdeményezés idén is folytatódik: várjuk a kézzel készített, ídőjárásálló karácsonyfadíszeket, hogy a december 11-én 14 órára meghirdetett közösségi karácsonyfa díszítés alkalmával felkerülhessenek a fára. A tér körüli fák pedig a fénydíszítés mellett megkapják a 2022-ben született babák, akiknek születéséről a babacsomag igénylés útján értesültünk, névre szóló fakorongjait. A díszek, csakúgy mint tavaly, a január 6-i fabontás után átvehetők a Dunakeszi Programirodán, nyitvatartási időben (Fő út 25.).

A karácsonyi adományakció sem marad el, november 26. és december 16. között a DÓHSZK Család- és Gyermekjóléti Központja Szabó József önkormányzati képviselő, egyházügyi főtanácsnok szervezésével idén is várja az új, vagy újszerű játékokkal, illetve könyvekkel, édességgel töltött dobozokat, hogy még szenteste előtt kioszthassák a dunakeszi rászoruló gyerekeknek.

Adventi programok

  • november 27.: 16.00 gyertyagyújtás
  • december 4. :  16.00 gyertyagyújtás
    16.30 lufihajtogató Mikulás
  • december 11.: 14.00 közösségi karácsonyfadíszítés
    16.00 gyertyagyújtás
  • december 18.: 15.30 Caramel
    16.00 gyertyagyújtás

Az adventi gyertyagyújtások alkalmával idén is közreműködnek a helyi egyházi vezetők, valamint négy óvoda gyermekcsoportja. Énekelnek az Alagi Tagóvoda, az Eszterlánc Óvoda, a Piros Tagóvoda és a Gyöngyharmat Óvoda óvodásai.

Kellemes ünnepvárást kívánunk mindenkinek!