! BETA VERZIÓ
Weboldalunk jelenleg BETA verzióban fut. Kérjük, segítsen a tesztelésben és ha hibát tapasztal küldje el nekünk.

Lakossági fórum a Budapest-Vácrátót-Vác vasútvonal felújításáról

KezdőoldalHírekLakossági fórum a Budapest-Vácrátót-Vác vasútvonal felújításáról
Vissza a listához További cikkek a kategóriában
Közérdekű
2021-08-24

Online lakossági fórumot tart a Budapesti Fejlesztési Központ a 71-es vonal felújítása kapcsán 2021. augusztus 24-én 17.30-kor.

A Budapest-Vácrátót-Vác vasútvonal teljes körű felújításának tervezése a Budapest Fejlesztési Központ koordinálásával a Budapesti Agglomerációs Vasúti Stratégiában kijelölt szempontok szerint kezdődhet meg. Ez a vasútvonal csak az Alagimajornál érinti Dunakeszit, nem megy keresztül a városon.

A sebességkorlátozások, az egyvágányú pálya, a szintbeni kereszteződések, az állomások és a megállóhelyek nehézkes megközelíthetősége jelenleg kevésbé teszi vonzóvá a vasúthasználatot. A vonalon a jelenlegi állapotok ellenére is naponta 10 000 ember utazik. A rekonstrukciónak köszönhetően ez a szám akár a háromszorosára is növelhető.

A lakossági fórum célja a vasútvonal térségében lakók és közlekedők számára bemutatni a fejlesztés céljait, amelyek egy megbízható, kiszámítható, gyors, kényelmes és modern közlekedési mód lehetőségét teremtik meg.

A résztvevők ezen felül megismerhetik a vonal felújításával kapcsolatos lakossági kérdőív eredményeit, és kérdések feltételére is lesz lehetőség az eseményen.

A Budapest Fejlesztési Központ online lakossági fóruma 2021. augusztus 24-én, kedden 17:30 órakor kezdődik.

A csatlakozáshoz szükséges link az esemény napján lesz elérhető a https://veresegyhazivasut.hu/forum/ oldalon. A csatolt mellékletben útmutató található a csatlakozáshoz.

Kapcsolódó fájl