! BETA VERZIÓ
Weboldalunk jelenleg BETA verzióban fut. Kérjük, segítsen a tesztelésben és ha hibát tapasztal küldje el nekünk.

Már Dunakeszi egész területén pályázhatnak esővízgyűjtő tartályokra a Zöld Dunakeszi Programban

KezdőoldalHírekMár Dunakeszi egész területén pályázhatnak esővízgyűjtő tartályokra a Zöld Dunakeszi Programban
Vissza a listához További cikkek a kategóriában
Közérdekű | Pályázatok | Zöld Dunakeszi
2024-01-24

Már Dunakeszi egész területén pályázhatnak esővízgyűjtő tartályokra a Zöld Dunakeszi Programban

Dunakeszi Város Önkormányzata a tavalyi sikeres környezetvédelmi kezdeményezést követően Dunakeszi egész területére kiterjeszti a Zöld Dunakeszi Program részeként a kertesházakban megvalósuló esővízbegyűjtéshez szükséges esővízgyűjtő tartályok igénylésének támogatását.

Már Dunakeszi egész területén pályázhatnak esővízgyűjtő tartályokra a Zöld Dunakeszi Programban

Nyíri Márton környezetvédelemért felelős alpolgármester elmondta, hogy a szélsőségesen aszályos és a zivataros időjárás váltakozása egyaránt kedvezőtlen a növények számára. A probléma enyhítésére megoldást jelent a lehullott csapadék gyűjtése, amelyet felhasználhatunk kertünk öntözésére. Ehhez legalkalmasabb egy esővízgyűjtő tartály telepítése, amely egy igazán zöld megoldás.

Szabó József képviselő ötlete volt a próba program, Dióssi Csaba polgármester támogatta a kezdeményezést. Szabó József körzetében sikeres volt az akció, így most már lehetőség van az egész városra kiterjeszteni a Dunakeszi Kártyával rendelkező kertesházakban élők részére, esővízbegyűjtéshez szükséges esővízgyűjtő tartályok igénylésének támogatását.

Az önkormányzat a házhozszállításban is segít

Dióssi Csaba polgármester úrral egyeztetve az önkormányzat támogatás formájában is részt vállal a költségekben (15.000 forint), így valóban egy nagyon kedvezményes összegért tudnak a lakosok hozzájutni ezekhez a szettekhez. Ugyanis a tartályon kívül mi az ehhez szükséges csapot és egyéb alkatrészeket is biztosítjuk – részletezte Szabó József képviselő.

Mit tudnak ezek a tartályok?

Tartós, időjárásálló műanyagból készülnek, talapzatuk a súly hordozásán túl lehetővé teszi, hogy a tartály csapja alá tudjunk helyezni egy vödröt vagy locsolókannát. A csap segítségével kinyerhetjük a vizet a tartályból. A víz tisztán tarthatóságát, az algamentességet, a szúnyoglárvák megtelepedésének megakadályozását és a levegőtől, fénytől való elzárását pedig egy tető biztosítja.

A program keretében 3 féle tartályra lehet jelentkezni. Ezek tartalmazzák a tartályt, az ereszcsatorna vízgyűjtőszettjét és a hozzá tartozó csapot is.

Csomagárak

Maze 240 liter: önkormányzati kedvezménnyel 17.167,-Ft

Raincan 210 liter: önkormányzati kedvezménnyel 10.818,-Ft

AquaCan Baby 210 liter: önkormányzati kedvezménnyel 25.791,-Ft

Az igénylés menete

Az esővíztartály az alábbi módokon igényelhető:

Az igénylések határideje: 2024. 08. 31.

Kertesházanként 1 db esővízgyűjtő tartály igényelhető.

Esővízgyűjtő tartály kedvezményes áron – Önkormányzat által támogatottan – történő beszerzésére 2024. 05. 31. napjáig leadott igény esetén van lehetőség.

A környezettudatosság, a felelős vízgazdálkodás mindnyájunk közös ügye, tegyünk érte!

Dokumentumok

pdf ikon

Esővízgyűjtő használati útmutató

Letöltés