! BETA VERZIÓ
Weboldalunk jelenleg BETA verzióban fut. Kérjük, segítsen a tesztelésben és ha hibát tapasztal küldje el nekünk.

Megújul a Hunyadi utca

KezdőoldalHírekMegújul a Hunyadi utca
Vissza a listához További cikkek a kategóriában
Fejlesztések | Közérdekű | Pályázatok
2018-07-03

A Hunyadi utca gyűjtő útként funkcionál városunkban, számos oktatási-nevelési intézményünk közelíthető meg általa, helyi buszjárat és kerékpársáv is halad rajta.

2018. áprilisában az Önkormányzat pályázatot nyújtott be a Hunyadi János utca – Határ út felújítására, a Pénzügyminisztérium által meghirdetett, Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtandó célzott pénzügyi támogatáshoz kapcsolódó pályázati felhívás keretében. A megpályázatott támogatás 99.27 millió forint, 17.51 millió forint saját forrás vállalása mellett. Azonban a pályázat eredményétől függetlenül július 9-én, hétfőn mindenképp elkezdődik az I. ütem megvalósítása, a Hunyadi János utca  felújítása, megközelítőleg 79 millió forintos beruházásból.

A Hunyadi utca Széchenyi – és Zápolya utca közötti szakaszán a szilárd burkolatú út, a kerékpársáv és a járda, valamint a zárt csapadékvíz elvezető rendszer szerelvényei újulnak meg. Az útpálya új kopóréteget kap, a meggyengült szerkezetet megerősítjük.  A meglévő fekvő rendőröket megőrizzük, szükség szerint megerősítjük, felújítjuk. A meglévő jelzőtáblákat igény szerint cseréljük. Az új útburkolatra felfestjük a jelenlegi kerékpársáv nyomvonalát. A járdák zökkenőmentes új térkő burkolatot kapnak, a kereszteződésekben és az intézmények megközelítéséhez süllyesztett szegélyt alkalmazunk. Megtörténik a meglévő zöldfelület rendezése, az új zöld részre pedig fák, bokrok és cserjék kerülnek betelepítésre.

Az út felújításával párhuzamosan átépül a járda az intézmények felőli oldalon a Széchenyi út és a Tábor utca közötti szakaszon, valamint a Piros Óvoda előtti parkoló is felújításra kerül. A kivitelezés része a nyomvonalban érintett gyalogátkelőhelyek akadálymentesítése is.

A felújítandó útszakasz hossza; 675 méter és az alábbi keresztutcákat érinti: Váci Mihály, Széchenyi, Radnóti Miklós, Fazekas Mihály, Tábor, Mátyás király, Barázda, Zápolya (itt csupán a csatlakozás kiépítése történik meg).

A munkálatok idejére az ott lakók és arra közlekedők szíves türelmét és megértését kérjük!