! BETA VERZIÓ
Weboldalunk jelenleg BETA verzióban fut. Kérjük, segítsen a tesztelésben és ha hibát tapasztal küldje el nekünk.

Napsugár Bölcsőde bővítésének munkaterület átadása

KezdőoldalHírekNapsugár Bölcsőde bővítésének munkaterület átadása
Vissza a listához További cikkek a kategóriában
Fejlesztések | Közérdekű | Új Széchenyi Terv
2022-06-21

Dunakeszi Város Önkormányzata a már működő Napsugár Bölcsődét új épületszárnnyal bővíti. Június 21-én megtörtént a munkaterület átadása és elindultak a földmunkálatok is. A beruházás 600 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatás és önkormányzati önerő felhasználásával valósul meg.

Dunakeszi Város Önkormányzata a 2019-ben épült alagligeti 4 csoportszobás Napsugár bölcsőde bővítése mellett döntött. Az Önkormányzat a sikeres pályázatnak köszönhetően a VEKOP-6.1.1-21 Bölcsődei férőhelyek kialakítása, bővítése című pályázati konstrukció keretében a VEKOP-6.1.1-21-2021-00003 azonosítószámmal 2021. szeptember 30-án Támogatási szerződést kötött a projekt megvalósítására.

A Széchenyi 2020 program keretében a vissza nem térítendő támogatás mellett, 400 millió Ft önkormányzati önerő felhasználásával 4 csoportszobában 56 új bölcsődei férőhely létesül Dunakeszin. Célja, hogy tovább javuljanak a település szociális alapellátási feltételei, az esélyegyenlőség, valamint a kisgyermekes szülők munkaerőpiacra történő visszatérési esélyei. Dunakeszin már 4 bölcsőde működik, sok kisgyermekes családnak megkönnyítve mindennapjait. A bővítéssel 322-re nő a dunakeszi bölcsődei férőhelyek száma.

A 2010-es program utolsó fejezete ez a bölcsőde fejlesztés, amely a 12 évvel ezelőtti állapothoz képest (9 csoport és 126 férőhely) 23 csoportot és 322 férőhelyet eredményez. Egyik sarkalatos eleme ennek a beruházásnak, hogy olyan csoportméretek legyenek, ahol az SNI-s gyerekek számára is tökéletesen biztosított a szakszerű ellátás – nyilatkozta Dióssi Csaba polgármester.

Az Alag körzet talán a legsűrűbben lakott része a településnek, ahol a kisgyerekes családok jelentős arányt képviselnek, így az ingatlanok fejlesztése mellett a zöldterület megóvása, bővítése is célunk a lakóközösség számára – hangsúlyozta Pethő Krisztián, a körzet képviselője.

A férőhelyek számának bővülése szülői oldalról is elégedettséget eredményez. 2023. szeptemberében már indulhatnak az új csoportok a gyerekekkel, addigra felépül a bölcsödé új szárnya. Ezzel lehetővé válik, hogy a Százszorszép Bölcsőde kisebb szobáiban a sajátos nevelési igényű gyerekek számára biztosított lesz a szakellátás, illetve akik csak pár órás felügyeletet igényelnek, számukra a bölcsőde játszócsoportjaiban lesz hely  – emelte ki beszámolójában Szabóné Ónodi Valéria, a DÓHSZK igazgatója.