! BETA VERZIÓ
Weboldalunk jelenleg BETA verzióban fut. Kérjük, segítsen a tesztelésben és ha hibát tapasztal küldje el nekünk.

Nyári Színház Dunakeszin

KezdőoldalHírekNyári Színház Dunakeszin
Vissza a listához További cikkek a kategóriában
Esemény | Kultúra
2022-04-02

Augusztus első két hetében nyári színháznak ad majd otthont a Katonadomb.

A Valahol Európában című musical premier előadása előtt sajtótájékoztatón jelentette be Tuzson Bence országgyűlési képviselő, Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár és Dióssi Csaba polgármester, hogy Dunakeszi Nyár címmel nyári színház programsorozatot szerveznek augusztus első két hetében a Katonadombon.

„Dicsőség a színház csinálóknak, mert egy bolond időszakon vagyunk túl, ahol az egészségügy és számos szervezet mellett a kultúra szereplői is erős bázisként állták a sarat a pandémia idején. Magyarország egyetlen fillért sem vett el a kultúrától, és ez Európa szerte példaértékű” – említette beszédében Fekete Péter, kultúráért felelős államtitkár. Egyben köszönetet mondott Tuzson Bencének, hogy felhívta a figyelmét Dunakeszi helyi értékeire, kultúrális életére, színházára, valamint, a forrás biztosítására.

„Köszönjük az ígéretet” – vette át a szót Tuzson Bence országgyűlési képviselő, majd kifejtette elégedettségét, hogy megfelelő helyre került a pályázaton nyert összeg. Dunakeszin pezsgő kulturális élet van, amely 2017 óta, a Dunakeszi Teátrum megalakulásától folyamatosan fejlődik.

Színes programok, a József Attila Művelődési Központ épületének felújítása, térzene estek mind ezt bizonyítják. A Nyári Színház hagyomány lehet Dunakeszin, hiszen a Dunakeszi Teátrum a korábbi években is magas színvonalú darabokat vitt színre.

„Dunakeszi város születésnapi rendezvénysorozatának nyitánya a péntek esti színdarab, ami egyben bepillantást is nyer a Nyári színház produkcióiba. Dunakeszi méltán büszke szimfonikus zenekarára, a színházára, iskolai színjátszó csoportjaira. Köszönet Tuzson Bencének és Fekete Péternek, hogy sokadik alkalommal kaphattunk támogatást a kulturális programokra. A Dunakeszi Teátrum jó partner abban, hogy a közönség magas színvonalú igényeit kiszolgáljuk” – emelte ki Dióssi Csaba a sajtótájékoztatón.

A részletes színházi programtervvel hamarosan jelentkezünk.