! BETA VERZIÓ
Weboldalunk jelenleg BETA verzióban fut. Kérjük, segítsen a tesztelésben és ha hibát tapasztal küldje el nekünk.

SNI-s gyermeket is fogad a bővítés után a Napsugár Bölcsőde

KezdőoldalHírekSNI-s gyermeket is fogad a bővítés után a Napsugár Bölcsőde
Vissza a listához További cikkek a kategóriában
Közérdekű | Új Széchenyi Terv
2023-07-11

Dunakeszin a bölcsődei férőhelyek bővítése lehetővé teszi, hogy a 2023/2024-es nevelési évtől sajátos nevelési igényű, integrálható gyermekek számára is ellátást biztosítsunk.

Ami a szülőknek fontos nekünk is az. A szülők a legjobbat szeretnék a gyereküknek, mi pedig minden segítséget igyekszünk megadni ehhez. A mostani bővítés lehetővé teszi, hogy az iskolás és óvodás korosztály után a sajátos nevelési igényű (SNI) bölcsődések számára is ellátást biztosítsunk – mondta Dióssi Csaba polgármester.

Dunakeszi Város Önkormányzata azoknak a szülőknek szeretne segíteni, akiknek a gyermeke Szakértői Bizottság által megállapítottan sajátos nevelési igényű, vagy korai fejlesztésben részesül.

A bölcsőde ezen gyermekek nevelését, gondozását is el tudja látni a bölcsődék gyógypedagógusának folyamatos támogatása mellett. A számukra meghatározott fejlesztések továbbra is a Pedagógiai Szakszolgálat hatáskörébe tartoznak.

Hogyan történik a felvétel?

A jelentkezés után a bölcsőde gyógypedagógusa felméri a gyermekek állapotát és ennek alapján döntés születik a felvételről.

Ebben a nevelési évben (2023/24) azokat a gyermekeket fogadjuk, akik teljes integrációban nevelhetők az ép társaikkal közös csoportban. A felmerülő igények alapján a 2024/2025-ös nevelési évben tervezzük speciális csoport létrehozását, ahol több sajátos nevelési igényű gyermek jár egy csoportba. A gyermekeket 3 hónapos próbaidővel vesszük fel és a 3 hónap elteltével az intézmény gyógypedagógusának, a kisgyermeknevelőnek és a család- és gyermekjóléti szolgálat munkatársának véleménye alapján az intézményvezető a szülővel együtt értékeli a gyermek beilleszkedését és dönt a gyermek további gondozásáról, neveléséről – mondta Szabóné Ónodi Valéria, a Dunakeszi Óvodai Humán Szolgáltató Központ vezetője.

A sajátos nevelési igényű gyermekek ellátása a Napsugár Bölcsődében (2120 Dunakeszi Brunszvik u. 1.) történik. Jelentkezni a hagyományos módon lehet, a dunakeszi.hu oldalról letöltött jelentkezési lapon. Az itt felsorolt dokumentumokon kívül csatolni szükséges még a Szakértői Bizottság által kiállított szakvéleményt. A jelentkezési lapok szerdánként 8-17 óra között a Kincsem Bölcsődében leadhatók, vagy e-mailben a hszk.felveteliiroda@gmail.com címen is beküldhetők.

További tájékoztatást nyújt: Kiss Józsefné tel: 06/703315881