! BETA VERZIÓ
Weboldalunk jelenleg BETA verzióban fut. Kérjük, segítsen a tesztelésben és ha hibát tapasztal küldje el nekünk.

Szenior szűrőnap, szenior mozgásnap

KezdőoldalHírekSzenior szűrőnap, szenior mozgásnap
Vissza a listához További cikkek a kategóriában
Egészség
2022-03-18

Március 26-án az időseké a kívül-belül megújult Dunakeszi Szakorvosi Rendelőintézet, ahol Dunakeszi Város Önkormányzatának védnökségével hagyományteremtő céllal rendezik meg az I. Dunakeszi Szenior Szűrőnapot.

A vérnyomás-, vércukor-, véroxigén- és koleszterinszint mérések mellett további fajta szűrővizsgálat, valamint 5 különböző mozgás típus közül választhatnak a 65 év feletti dunakesziiek.

A vizsgálatok lényege, hogy rámutathatnak olyan egészségügyi problémákra, amik jelenleg még nem okoznak fennakadást a mindennapi életben, de hosszú távon egészségügyi problémákhoz vezethetnek. A pácienseknek lehetőségük lesz kérdezni és tanácsot kérni a szakorvostól, de fontos tudni, hogy ezek a beszélgetések nem helyettesítik az egyébként beutalóhoz kötött szakorvosi vizsgálatokat.

A teljesség igénye nélkül reumatológiai, fül-orr-gégészeti, szemészeti, nőgyógyászati, kardiológiai urológiai vizsgálatok mellett mentálhigiénés tanácsadás, carotis Doppler ultrahang vizsgálat, dietetikai tanácsadásra, csontsűrűség mérésre, frissítő masszázsra és otthon végezhető tornagyakorlatok megtanulására is lehet jelentkezni.

A tornaórákhoz csatlakozik Radvánszki Edit, a REDIT Örömtáncklub vezetője szenior örömtánccal és egyensúlytréninggel, Kundlya Zsófia szenior körtornával és Nagy Á. Zsuzsanna jógával és keringés javító gyakorlatokkal.

Utóbbi alkalmakon előzetes bejelentkezés nélkül is részt lehet venni, akár több mozgásforma is kipróbálható.

A részvételhez előzetes regisztráció szükséges, amelyet az érdeklődők a 06 27 542 850-es telefonszámon tehetnek meg.

Sok szeretettel várja Önöket: Dióssi Csaba polgármester, Csoma Attila önkormányzati képviselő és a Szakorvosi Rendelőintézet minden dolgozója!

A mozgásformákra vonatkozó felhívás a csatolt mellékletből elérhető.

Kapcsolódó fájl

Választható tornaórák