! BETA VERZIÓ
Weboldalunk jelenleg BETA verzióban fut. Kérjük, segítsen a tesztelésben és ha hibát tapasztal küldje el nekünk.

Születésnap minden időben

KezdőoldalHírekSzületésnap minden időben
Vissza a listához További cikkek a kategóriában
Esemény | Kultúra
2022-04-04

Ünnepi családi nap volt szombaton a Katonadombon, Dunakeszi várossá válásának 45. évfordulója alkalmából. Ingyenes, színes programokkal kedveskedett az ünnepelt kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Habár az eső többször eleredt, nem szegte kedvét a családoknak, akik kilátogattak az április 2-án tartott születésnapra, hogy a népi játékokkal, körhintákkal, ládavasúttal szórakozzanak. A gyerekek és a szüleik arcára ragadt a mosoly az állatsimogatónál, ahol nyuszik, törpemalacok, csibék, barik, gidák élvezték a simogató kezecskéket.

A Dunakeszi Diófa Nagycsaládos Egyesületének sátrában Pásztohy Panka írónővel találkozhattak a gyermekek, akiknek meseolvasást és dedikálást is tartott. Több anyuka mondta, mennyire boldogok, hogy találkozhattak a Pitypang és Lili című mesesorozat szerzőjével. A Dunamenti Regionális Vízművek Zrt. (DMRV Zrt.) sátránál a hatékony vízhasználatról hallhattak érdekes megoldásokat az érdeklődők és kézműveskedés közben finom vízalapú koktélokat kortyolgathattak.

A Révész István Helytörténeti Gyűjtemény sátrában Kerekes Dóra történész vezette a 45 kérdés a 45 éves Dunakesziről online kvízjáték élő elődöntőjét és döntőjét. A 147 résztvevő első 15 játékosa közül Tóth Eszter tudta leggyorsabban helyesen megválaszolni az utolsó fordulók szintén összesen 45 kérdését. Felkészültségéhez ezúton is gratulálunk,és köszönjük minden játékosnak, aki kipróbálta helytörténeti tudását az elmúlt hetekben!

A Víz Világnapja rajzpályázat nyerteseinek kihirdetése is a Katonadombon történt. 3 kategóriában összesen 9 gyermek vehetett át díjat Tuzson Bence országgyűlési képviselőtől és Nyíri Márton környezetvédelemért felelős alpolgármestertől. Közönségdíjas rajz is született, amelyhez a DMRV Zrt. is hozzájárult egy ajándékcsomaggal.

A Magyar Szent Korona installációjánál két koronaőr és Woth Imre, a Magyar Királyi Koronaőrök Egyesületének elnöke mutatta be az impozáns és különleges látványosságot, valamint beszélt a koronaőrség szerepvállalásairól. Az installáció április 4. és május 6. között a IV. Béla király főtéren fogadja a látogatókat.

Egy születésnaphoz a torta és az ajándék is hozzátartozik. A Veni Vidi Vici Alapítvány elnöke, Dr. Puskás Balázs megköszönte a városvezetésnek az elmúlt négy évben nyújtott támogatást. 2019-ben egy kampány keretében több híresség bevonásával sérült gyermekek álmát teljesítették, köztük Bálintét, aki Gera Zoltánnal szeretett volna focizni.

Erről az eseményről Nánási Pál fotóművész készített egy felvételt, amelyet most adták át a neves labdarúgó jelenlétében Dióssi Csaba polgármesternek, aki elismeréssel beszélt az alapítvány tevékenységéről. A kép egy mindenki számára látogatható helyen, a Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálatán kap helyet.

Vámos Róbert Dunakeszin élő grafikusművész és családja is ajándékkal kedveskedett a városnak, Dunakeszi 45 elnevezésű táblaképet készítettek közösen. Alkotásukat Dióssi Csaba polgármesternek adták át, aki kérte, hogy tapssal köszönje meg Dunakeszi mindazoknak  a munkáját, akik az elmúlt negyvenöt évben a közösségért tevékenykedtek.

A köszöntők után Dunakeszi város képviselői az öt évvel ezelőtti díjnyertes receptúra alapján készült város tortájával vendégelték meg a látogatókat, akik az esti Bagossy Brothers Company koncert kezdetéig falatozhattak a finomságból.

Bár az eső nem kedvezett a születésnapi rendezvénynek, a 800 m2-es sátor már a híres és közkedvelt együttes beállása alatt teljesen megtelt.

Boldog születésnapot, Dunakeszi! 5 év múlva újra ünneplünk!