! BETA VERZIÓ
Weboldalunk jelenleg BETA verzióban fut. Kérjük, segítsen a tesztelésben és ha hibát tapasztal küldje el nekünk.

Szúnyoggyérítés Dunakeszi-Alsón

KezdőoldalHírekSzúnyoggyérítés Dunakeszi-Alsón
Vissza a listához További cikkek a kategóriában
Közérdekű
2021-08-05

Szúnyog irtás lesz a Pálya utca 2. alatt augusztus 6-án.

Tájékoztatjuk Dunakeszi-Alsó lakosságát, hogy az ott működő Aurigon Gyógyszerkutató Kft. ????földi szúnyoggyérítést rendelt működési területükön. A melegköd-képzéssel történő írtást a tervek szerint ????holnap (08.06.) végzik el a Pálya u. 2. alatt, rossz idő esetén augusztus 7-én vagy 8-án.

Kezelés alá vont terület nagysága: 60 000 m²

Felhasznált készítmény: Deltasect Plus 1,2 Ulv

Kijuttatás módja: melegköd és ULV

A lakosság számára a szokásos intézkedéseket javasoljuk

  • A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni.
  • A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni.
  • A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni.
  • A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.
  • A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák.
  • A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.

A szúnyogirtó-szer veszélytelen felhasználásáért Pozsonyi István egészségügyi gázmester és Bánhidi Csaba egészségügyi kártevőirtó szakmunkás tanuló a felelősek.