! BETA VERZIÓ
Weboldalunk jelenleg BETA verzióban fut. Kérjük, segítsen a tesztelésben és ha hibát tapasztal küldje el nekünk.

Térfigyelő kamerákkal az illegális hulladéklerakás ellen

KezdőoldalHírekTérfigyelő kamerákkal az illegális hulladéklerakás ellen
Vissza a listához További cikkek a kategóriában
Fejlesztések
2021-05-26

Dunakeszin 29 új helyszínre telepítettek térfigyelő kamerákat városszerte, hogy visszaszorítsák az illegális hulladéklerakást és fokozzák a közbiztonságot.

Az elmúlt napokban bővítették a térfigyelő kamerarendszert Dunakeszin, ezúttal a város 17 pontján lévő szelektív hulladékgyűjtő szigethez és további, 4 belterületi és 8 külterületi illegális hulladék-elhelyezésben érintett helyszínre kerültek a 360°-os, nagyfelbontású, infravetős készülékek.

„Tisztítsuk meg az Országot!” projekt 2020. évben megvalósítandó I. üteméhez kapcsolódóan az Innovációs és Technológiai Minisztérium által meghirdetett pályázati kiíráson Dunakeszi is indult.

A felhívás célja, hogy a Kormány Klíma- és Természetvédelmi Akciótervében foglaltak alapján sor kerüljön az ország területén elhagyott, vagy jogellenesen elhelyezett hulladékok és hulladéklerakók felszámolására.

A csaknem 68 millió forintnyi pályázati támogatásnak köszönhetően összesen 29 helyszínen helyeztek ki kamerákat. Ezzel Dunakeszin már mintegy 80 helyszínen csaknem 200 kamera vigyázza a rendet és a tisztaságot.

Az utóbbi időben nagymértékben megnőtt a szelektív szigetek, vagy kukatároló helyek nem megfelelő használata, illetve az illegális hulladéklerakások száma Dunakeszin. A városvezetés bízik abban, hogy a már üzembe helyezett kamerákkal, valamint a lakosok empátiájával és odafigyelésével közösen tehetünk egy tisztább és zöldebb Dunakesziért.

Támogató: IFKA Nonprofit Kft.

Állítsuk meg együtt az illegális hulladéklerakást!

Kérjük, segítse Ön is a Dunakeszi Közterület-felügyelet munkáját, és amennyiben városunk bármely pontján illegális hulladéklerakást észlel, úgy megfelelő információval vagy fényképes dokumentációval jelezze a Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálatán +36 27 542 800, vagy a Dunakeszi App mobilapplikáción keresztül.