! BETA VERZIÓ
Weboldalunk jelenleg BETA verzióban fut. Kérjük, segítsen a tesztelésben és ha hibát tapasztal küldje el nekünk.

Tovább marad Dunakeszin a Zöld Busz

KezdőoldalHírekTovább marad Dunakeszin a Zöld Busz
Vissza a listához További cikkek a kategóriában
Zöld Dunakeszi
2021-12-17

2022. január elejégi lehet kipróbálni városunkban a BM Heros LEK Kft. által biztosított MAN Lion’s City 12 electric modellt.

Dunakeszi a HUMDA Zöld Busz Demonstrációs Mintaprojekt tizenharmadik állomása. A BM Heros LEK Kft. által biztosított MAN Lion’s City 12 electric modell tesztidőszaka két héttel hosszabbodik, 2022. január 5-ig lehet kipróbálni városunkban.

Hétköznaponként az 1-es és a 3-as hétvégén az 5-ös és a 6-os járat útvonalán közlekedik, bejárva így az egész várost, hogy a lehető legtöbb, Dunakeszin busszal közlekedő lakos kipróbálhassa. A háromajtós zöld busz 41 ülőhellyel rendelkezik és egyszerre 80 fő szállítására alkalmas.

Akkumulátorkapacitása 480 kWh, mely a Mintaprojektben résztvevő autóbuszok közül a legnagyobb, így a 250, de akár a 300 km feletti távolságok biztonságos megtétele garantált. A buszt a Sport Busz Kft. működteti, akik több mint 5 éve végzik Dunakeszin a személyszállítási közszolgáltatást.

A Klíma- és Természetvédelmi Akcióterv legfontosabb részét képező Zöld Busz Programban a kormány a következő években 36 milliárd forintot fordít arra, hogy környezetbarát járművek közlekedjenek a nagyvárosokban.

A cél a helyi közösségi közlekedésben résztvevő autóbusz-állomány cseréje a hazai buszgyártás ösztönzésével, az üzemeltetett buszok átlagéletkorának, a buszos közlekedés károsanyag-kibocsátási értékeinek és fenntartási, üzemeltetési költségeinek csökkentése, továbbá az utazási szolgáltatások minőségének javítása.