! BETA VERZIÓ
Weboldalunk jelenleg BETA verzióban fut. Kérjük, segítsen a tesztelésben és ha hibát tapasztal küldje el nekünk.

VIII. Futakeszi április 2-án

KezdőoldalHírekVIII. Futakeszi április 2-án
Vissza a listához További cikkek a kategóriában
Esemény | Sport
2022-03-28

A város születésnapján szervezzük meg a VIII. Futakeszit, a nevezés már elindult.

Dunakeszi várossá válásának 45 éves évfordulóján igen sokrétű programkínálattal készül az Önkormányzat. Egyik népszerű eseményt, az évek óta hagyománnyá vált Futakeszit 2022. április 2-án, délelőtt tartjuk Dunakeszi sportrepülőterén.

A sport és a mozgás népszerűsítése kiemelt feladata a város vezetésének. Ezért is alapították meg 2013-ban a Dunakeszi Sportigazgatóságot, amely első szervezői munkájaként rendezte meg az első Futakeszit, amelyhez évről évre egyre többen csatlakoznak. A VIII. Futakeszin is a már bevált 2 és fél, 5 és 10 kilométeres távon lehet indulhatnak majd a futás és az egészséges testmozgás kedvelői.

Egyre több városi rendezvényen alkalmazzuk már a Dunakeszi Kártya kedvezményt. Először a tavalyi Futakeszin léptek életbe új nevezési szabályok: ingyenesen vehettek részt azok a dunakeszi lakosok, akiknek van Dunakeszi Kártyájuk, míg akinek nincs ilyen, nevezési díjat fizetnek. Idén ismét biztosítjuk ezt a kedvezményt a „klubtagoknak”, így arra buzdítok mindenkit, aki még nem tette, hogy váltsa ki a Dunakeszi Kártyát, mert azzal kiváltságosként vehet részt a futófesztiválon – mondta Seltenreich József, a Dunakeszi Sportigazgatóság vezetője.

Tehát Dunakeszi Kártyával, illetve 14 éves kor alatt a nevezés díjtalan. Dunakeszi Kártya nélkül a 2,5 kilométeres távra 1000 forint, az 5 kilométeresre 3000,-, míg a 10 kilométeresre 4000,- forintért nevezhetnek a jelentkezők. Az előnevezés a www.futakeszi.hu honlapon elindult. Az előnevezésre azért van szükség, mert az 5 és 10 kilométeren induló futók chippel ellátott rajtszámot kapnak, hogy a verseny végeztével századmásodpercre pontosan tudják elért idejüket, valamint az előnevezettek közt 150 Futakeszi pólót is kisorsolnak. A dobogóra minden táv első három legjobbja felállhat, és az érmek mellett ajándékcsomagot is kapnak. A lufis ovis futás pedig minden ilyen korú gyermek és szüleik, nagyszüleik számára is nagy élményt nyújthat ismét!