! BETA VERZIÓ
Weboldalunk jelenleg BETA verzióban fut. Kérjük, segítsen a tesztelésben és ha hibát tapasztal küldje el nekünk.

Vonuló árhullám és védekezés Dunakeszin

KezdőoldalHírekVonuló árhullám és védekezés Dunakeszin
Vissza a listához További cikkek a kategóriában
Közérdekű
2023-12-23

Dunakeszi Város Önkormányzata fokozott figyelemmel kíséri az árhullám vonulását. Munkatársaink készenlétben állnak, hogy ha szükséges, időben megkezdődhessen a védekezés. A mai számadatok szerint 408 cm-nél jár a vízszint Dunakeszinél, ahol egyelőre még a szabadstrandnál kihelyezett homokzsákokat sem érik el a hullámok.

Tetőzés

Az előrejelzések szerint a folyó december 28-án tetőzik 688 cm-es magassággal Budapesten. Az Önkormányzat 5000 db homokzsákot helyezett készenlétbe, amelyből a Duna sor lakói is igényelhetnek, ha lakóingatlanjaikat is veszélyeztetné az áradás. Jelenlegi információk szerint a Duna sor Rév út és a Kiscsurgó közötti szakaszának lezárására lesz szükség, amikor a Duna eléri az 570 cm-t. Ez előreláthatólag december 25-én várható, ekkortól a lakosság a Római közből tudja majd megközelíteni az ingatlanokat. Ehhez a Kiscsurgó utcát átmenetileg kétirányúsítjuk, de kérjük, óvatosan hajtsanak az utca szűkössége miatt. Házak, otthonok várhatóan nem kerülnek veszélybe, de néhány telekre befolyhat a víz. Probléma vagy homokzsák igénylése esetén az Önkormányzat ügyeleti telefonszáma hívható a +36 70 380 6473-as telefonszámon.

Szabadstrand

A szabadstrandi büfékhez már az előző áradás miatt kihelyezett homokzsákok 520 cm-es vízállásig biztosítanak védelmet az objektumoknak. Ennél a magasságnál a Duna-parti sétány és a játszótér is víz alatt lesz. Nagyobb árhullám esetén a katasztrófavédelem és a gödi önkéntes tűzoltó-egyesület is bevethető, de az előrejelzések szerint erre nem lesz szükség.

Útómunkálatok

Az árvíz elvonultával a Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. a hivatalos szabályoknak megfelelően azonnal elkezdi a terület megtisztítását és fertőtlenítését. A kollégák napi szinten nyomon követik a várható vízszintemelkedést és apadást, így amint lehet, a cég késlekedés nélkül intézkedik.

Bővebb információk birtokában azonnal tájékoztatjuk Önöket!