! BETA VERZIÓ
Weboldalunk jelenleg BETA verzióban fut. Kérjük, segítsen a tesztelésben és ha hibát tapasztal küldje el nekünk.

Faigénylés – Évente 1000 fát ültetünk program

KezdőoldalÜgyekFaigénylés – Évente 1000 fát ültetünk program
Ügyintézés

Ügyleírás

Környezettudatos város lévén fő célunk, hogy az elkövetkező években a lakossággal közösen, folyamatosan facsemetékkel bővítsük Dunakeszit.

Korábban már találkozhattak „Zöld Dunakeszi” kiadványunkkal a postaládájukban (online ITT érhető el), amelynek lapjain keresztül összegyűjtöttük az adott évszakra vonatkozó teendőket és hasznos tanácsokat, valamint tájékoztatást adtunk arról, hogy az Önkormányzat mi mindent tesz azért, hogy gyermekeink és unokáink jövőjét megalapozva egy környezettudatos és fenntartható város maradjunk hosszú távon is.

Lakossági kérésre több éve több fajta fát lehet ingyenesen igényelni az Önkormányzattól, az ingatlan előtti közterületre, amelyet a Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. munkatársai szintén ingyen el is ültetnek. A lakóktól csupán a növények gondozását, öntözését kérjük.

Tovább olvasom

Igényelhető fa fajták

Az egységes utcakép kialakítása, és az elektromos vezetékek – közművek elhelyezkedése miatt az ültetendő fa típusát a Dunakeszi Polgármesteri Hivatal Zöld Irodájának munkatársai határozzák meg.

kis lombkoronájú fa (pl: gömbkőris, gömbjuhar, díszcseresznye, vérszilva)

virágzó fa (pl: díszcseresznye, vérszilva, díszkörte, tulipánfa, hárs)

nagy lombkoronájú fa (pl: juhar, platán, hárs)

színes lombkoronájú fa (pl: bordó levelű juhar, sárga levelű lepényfa)

cserje (pl: barátcserje, jezsámen, fehér som, törpe som, viráglonc)

Az igények leadása után azok egyedi elbírálásra kerülnek, Önkormányzatunk igyekszik az egységes utcakép kialakítására, így fenntartjuk a jogot a kiválasztott fafaj cseréjére.

A faültetési akciót minden évben tavasszal és ősszel szervezzük, ugyanis ilyenkor alkalmas az időszak a növény elültetésére, befogadására, a facsemete-igénylés azonban folyamatos.

A faigénylés formanyomtatvány alább, a kapcsolódó fájl opciónál érhető el, amelyet személyes, postai vagy elektronikus úton kell eljuttatni a Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálatára (2120 Dunakeszi Fő út 25.; ugyfelszolgalat@dunakeszi.hu).

A faültetési igények leadása folyamatos!

Tegyünk együtt egy még zöldebb Dunakesziért!

Nyomtatvány

pdf ikon

Fásítás iránti kérelem 2023

Letöltés