! BETA VERZIÓ
Weboldalunk jelenleg BETA verzióban fut. Kérjük, segítsen a tesztelésben és ha hibát tapasztal küldje el nekünk.

Közterületről elszállított járművek

KezdőoldalÜgyekKözterületről elszállított járművek
Ügyintézés

Ügyleírás

Dunakeszi Város Önkormányzata Képviselő-testületének 22/2015. (VIII.06.) önkormányzati rendelete alapján a Közterület-felügyelet a közterületekről a forgalomképtelen járműveket – amelyek nem felelnek meg a közúti közlekedésről szóló 1/1975. (II.5.) KPM-BM együttes rendeletben meghatározott, a közlekedésben való részvételre vonatkozó feltételeknek, vagy amelyet a központi gépjármű nyilvántartásban a forgalomból kivontak – előzetes értesítést követően elszállíttathatja.

Tájékoztatjuk, hogy a rendelet 41.§ alapján a város közterületén lejárt műszaki érvényességgel, vagy hatósági jelzéssel – forgalmi rendszámmal – nem rendelkező, engedély nélkül a közterületen tárolt gépjárművek tulajdonosait, üzembentartóit, használóit az autó fellelésétől számított 8 napon belül fel kell szólítani, hogy a közterületről a gépjárművet távolítsák el.   Ha a tulajdonos kilétét nem lehet megállapítani, akkor a felszólítást az elhagyott gépjárművön kell elhelyezni. Ha a tulajdonos a gépjárművet a megadott határidő alatt nem távolítja el, akkor annak elszállításáról kell intézkedni. A felszólítás átvételétől számított 15 nap után szállítathatja el a felügyelet a forgalomból kivont vagy érvényes műszaki vizsgával nem rendelkező autót.  Az elszállított gépjárművet 6 hónapig meg kell őrizni. Ha az elszállítás napjától számított 6 hónap alatt a tulajdonos a gépjárműért nem jelentkezik, akkor azt értékesítik vagy szétbontják. A szállítási és egyéb költségek a tulajdonost vagy üzembentartót terhelik.

Tovább olvasom

Tájékoztatjuk, hogy a rendelet 37. § alapján üzemképtelen vagy forgalomból kivont sérülésmentes (nem roncs) gépjármű tárolásához legfeljebb 30 nap időtartamra adható közterület-használati hozzájárulás. A hozzájárulás kizárólag mellékútvonalra adható meg.

Amennyiben a megőrzés ideje alatt a gépjármű tulajdonosa jelentkezik, csak abban az esetben kaphatja vissza a gépjárművet, ha az elszállíttatással és a tárolással kapcsolatos összes költséget megfizeti.

Amennyiben roncs vagy elhagyott autóról szeretne bejelentést tenni, úgy kérjük, hogy a bejelentés tartalmazza:

  • a roncs vagy elhagyott autó pontos helyét,
  • az autó típusa,
  • ha van, forgalmi rendszámát,
  • ha tisztában van a bejelentő vele, hogy mennyi ideje áll a közterületen az autó gazdátlanul.

A bejelentést elektronikus úton az ugyfelszolgalat@dunakeszi.hu e-mail címre, vagy a Dunakeszi appon is meg lehet tenni.

Amennyiben valaki a gépjárművét keresi, mert értesítést kapott annak elszállításáról, úgy a központi telefonszámon és elektronikus címen felteheti kérdését.

Hatáskör és illetékesség

Az eljárás illetékességi területe Dunakeszi Város közigazgatási területe.

Alkalmazott jogszabályok

Dunakeszi Város Önkormányzata Képviselő-testületének 22/2015. (VIII.06.) önkormányzati rendelete a közterületek használatáról és rendjéről

Gépjárművek elszállítása

A járművek elszállítása az Önkormányzat által kötött vállalkozó szerződés alapján megbízott személy közreműködésével történik, és tárolása az őrzött telephelyén történik.

A gépjármű tárolási helye:
Totál-Kár Kft.
Cím: 2162 Őrbottyán, Fő út 247.
Telefonszám: +36 30/368-1669
E-mail: informatika@alkatreszvadasz.hu
Nyitva tartás:
Hétfő – Péntek: 8:00 – 17:00
Szombat: 8:00 – 15:00

Az elszállított gépjárművet, adatai azonosítása céljából fel lehet nyitni, erről jegyzőkönyvet kell felvenni.

A jármű elszállításával és tárolásával kapcsolatos költségek a jármű üzembentartóját terhelik. A felmerült költségekre vonatkozó szabályokról szóló 55/2009. (X. 16.) IRM rendelet alapján személygépkocsi vagy pótkocsija, továbbá motorkerékpár és pótkocsija, valamint segédmotoros kerékpár esetén a szállítási költség 17 250 Ft.
A közúti közlekedés szabályairól szóló 1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet 1. számú függelék II. pontjában meghatározott, a fentebb nem említett gépjárművek: vontató, lassú jármű vagy ezek pótkocsija esetén a költség háromszorosa. A jármű tárolásának és őrzésének költsége 1200 Ft/nap.

A cég az elszállított gépjárműveket 6 hónapig őrzi.

Amennyiben az Ön tulajdonában lévő gépjárművet a Közterület-felügyeleti csoport szállította el, úgy az adatok a lenti táblázatban kell, hogy szerepeljenek. Kiváltás és fizetés ügyében keresse szerződött partnerünket a Szira Károly Autóbontó és Gumiszervízt.

Elszállított járművek 2024.03.25.
Elszállított járművek 2023.12.
elszállított járművek 2022
elszállított járművek 2021
elszállított járművek 2020
elszállított járművek 2019