! BETA VERZIÓ
Weboldalunk jelenleg BETA verzióban fut. Kérjük, segítsen a tesztelésben és ha hibát tapasztal küldje el nekünk.

Közterületről elszállított járművek

KezdőoldalÜgyekKözterületről elszállított járművek
Ügyintézés

Ügyleírás

Dunakeszi Város Önkormányzata Képviselő-testületének 22/2015. (VIII.06.) önkormányzati rendelete alapján a Közterület-felügyelet a közterületekről a forgalomképtelen járműveket – amelyek nem felelnek meg a közúti közlekedésről szóló 1/1975. (II.5.) KPM-BM együttes rendeletben meghatározott, a közlekedésben való részvételre vonatkozó feltételeknek, vagy amelyet a központi gépjármű nyilvántartásban a forgalomból kivontak – előzetes értesítést követően elszállíttathatja.

Tájékoztatjuk, hogy a rendelet 41.§ alapján a város közterületén lejárt műszaki érvényességgel, vagy hatósági jelzéssel – forgalmi rendszámmal – nem rendelkező, engedély nélkül a közterületen tárolt gépjárművek tulajdonosait, üzembentartóit, használóit az autó fellelésétől számított 8 napon belül fel kell szólítani, hogy a közterületről a gépjárművet távolítsák el.   Ha a tulajdonos kilétét nem lehet megállapítani, akkor a felszólítást az elhagyott gépjárművön kell elhelyezni. Ha a tulajdonos a gépjárművet a megadott határidő alatt nem távolítja el, akkor annak elszállításáról kell intézkedni. A felszólítás átvételétől számított 15 nap után szállítathatja el a felügyelet a forgalomból kivont vagy érvényes műszaki vizsgával nem rendelkező autót.  Az elszállított gépjárművet 6 hónapig meg kell őrizni. Ha az elszállítás napjától számított 6 hónap alatt a tulajdonos a gépjárműért nem jelentkezik, akkor azt értékesítik vagy szétbontják. A szállítási és egyéb költségek a tulajdonost vagy üzembentartót terhelik.

Tovább olvasom

Tájékoztatjuk, hogy a rendelet 37. § alapján üzemképtelen vagy forgalomból kivont sérülésmentes (nem roncs) gépjármű tárolásához legfeljebb 30 nap időtartamra adható közterület-használati hozzájárulás. A hozzájárulás kizárólag mellékútvonalra adható meg.

Amennyiben a megőrzés ideje alatt a gépjármű tulajdonosa jelentkezik, csak abban az esetben kaphatja vissza a gépjárművet, ha az elszállíttatással és a tárolással kapcsolatos összes költséget megfizeti.

Amennyiben roncs vagy elhagyott autóról szeretne bejelentést tenni, úgy kérjük, hogy a bejelentés tartalmazza:

  • a roncs vagy elhagyott autó pontos helyét,
  • az autó típusa,
  • ha van, forgalmi rendszámát,
  • ha tisztában van a bejelentő vele, hogy mennyi ideje áll a közterületen az autó gazdátlanul.

A bejelentést elektronikus úton az ugyfelszolgalat@dunakeszi.hu e-mail címre, vagy a Dunakeszi appon is meg lehet tenni.

Amennyiben valaki a gépjárművét keresi, mert értesítést kapott annak elszállításáról, úgy a központi telefonszámon és elektronikus címen felteheti kérdését.

Hatáskör és illetékesség

Az eljárás illetékességi területe Dunakeszi Város közigazgatási területe.

Alkalmazott jogszabályok

Dunakeszi Város Önkormányzata Képviselő-testületének 22/2015. (VIII.06.) önkormányzati rendelete a közterületek használatáról és rendjéről

Gépjárművek elszállítása

A járművek elszállítása az Önkormányzat által kötött vállalkozó szerződés alapján megbízott személy közreműködésével történik, és tárolása az őrzött telephelyén történik.

Szira Károly Autóbontó és Gumiszervíz
Cím: 1108 Budapest, Harmat utca 224.
Telefonszám és fax (nyitvatartási időben): +36 1/260-3919
E-mail: kszira@freestart.hu
Nyitva tartás: hétfő – péntek: 8:30 – 17:00

Az elszállított gépjárművet, adatai azonosítása céljából fel lehet nyitni, erről jegyzőkönyvet kell felvenni.

A jármű elszállításával és tárolásával kapcsolatos költségek a jármű üzembentartóját terhelik. A felmerült költségekre vonatkozó szabályokról szóló 55/2009. (X. 16.) IRM rendelet alapján személygépkocsi vagy pótkocsija, továbbá motorkerékpár és pótkocsija, valamint segédmotoros kerékpár esetén a szállítási költség 17 250 Ft.
A közúti közlekedés szabályairól szóló 1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet 1. számú függelék II. pontjában meghatározott, a fentebb nem említett gépjárművek: vontató, lassú jármű vagy ezek pótkocsija esetén a költség háromszorosa. A jármű tárolásának és őrzésének költsége 1200 Ft/nap.

A cég az elszállított gépjárműveket 6 hónapig őrzi.

Amennyiben az Ön tulajdonában lévő gépjárművet a Közterület-felügyeleti csoport szállította el, úgy az adatok a lenti táblázatban kell, hogy szerepeljenek. Kiváltás és fizetés ügyében keresse szerződött partnerünket a Szira Károly Autóbontó és Gumiszervízt.

Elszállított járművek

Elszállított járművek: 2023. év

Figyelem!

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy az oldalon található bevallást és nyilatkozatokat csak postai úton küldheti be, vagy leadhatja személyesen az ügyfélszolgálatunkon. Elektronikus ügyintézésnek csak az Önkormányzati Hivatali Portál felületen benyújtott űrlap, illetve az E-papír szolgáltatás számít. E-mailen nem áll módunkban semmilyen bevallást elfogadni.