! BETA VERZIÓ
Weboldalunk jelenleg BETA verzióban fut. Kérjük, segítsen a tesztelésben és ha hibát tapasztal küldje el nekünk.

Rendezvények

KezdőoldalÜgyekRendezvények
Ügyintézés

Ügyleírás

A 23/2011. (III.8.) Kormányrendelet szabályozza a zenés, táncos rendezvények bejelentésének, illetve engedélyezésének szabályait.

Engedélyköteles

az a rendezvény, amelyet tömegtartózkodásra szolgáló építményben vagy helyiségben tartanak, és a résztvevők száma meghaladja a 300 főt, szabadtéren tartott rendezvény esetén pedig az 1000 főt.

Bejelentésköteles

az rendezvény, amelyen az egy idő pontban jelenlévő résztvevők száma beltéri rendezvény esetén 50-300 fő között, szabadtéri rendezvény esetén 50-1000 fő között van.

Tovább olvasom

Szabadon tartható

minden olyan rendezvény, ami nem engedély- és nem bejelentésköteles, tehát a résztvevők száma egy időpontban várhatóan nem haladja meg az 50 főt.

Az engedélyköteles rendezvény megtartásához formanyomtatványt kell benyújtani a rendezvénytartás helyszíne szerinti település jegyzőjéhez. A formanyomtatványhoz mellékletként csatolni kell az azon feltüntetett dokumentumokat. A társhatóságokkal közös helyszíni szemle és a szakhatósági állásfoglalások megérkezése után a jegyző a rendezvény tartását határozatban engedélyezi. Az engedély iránti kérelem elbírálásának ügyitézési határideje 20 nap.

Bejelentésköteles rendezvény megtartását írásban szintén a rendezvénytartás helyszíne szerinti település jegyzőjéhez kell benyújtani.

Szabadon tartható rendezvényt – 50 fő alatti résztvevővel – nem kell bejelenteni, viszont a közösségi együttélés szabályainak megfelelően a közvetlen szomszédokat illik tájékoztatni az eseményről, hogy kellőképpen tolerálni tudják az esetleges zavaró hanghatásokat.

Hatáskör és illetékesség:

A hatáskört az eljárásban a rendezvény helyszíne szerinti település jegyzője gyakorolja. Illetékesség: Dunakeszi város közigazgatási területe.

Szükséges okiratok, mellékletek:

  • formanyomtatvány

Alkalmazott jogszabályok:

23/2011. (III.8.) Kormányrendelet a zenés, táncos rendezvények működésének biztonságosabbá tételéről

28/2011. (IX.6.) BM rendelet az Országos Tűzvédelmi Szabályzatról (OTSZ)

Dunakeszi Város Önkormányzata Képviselő-testületének 30/2015. (XI.04.) önkormányzati rendelete a közösségi együttélés alapvető szabályait sértő magatartásokról és azok jogkövetkezményeiről

Egyéb fontos tudnivalók

A rendezvény lehet alkalmi és rendszeres.

Az alábbi táblázat áttekinthetően tartalmazza a rendezvényekkel kapcsolatos egyéb fontos tudnivalókat.

Az ügytípus elektronikusan is intézhető, amennyiben rendelkezik ügyfélkapuval. Ügyindításhoz kattintson a képre.

Nyomtatvány

Gyakran ismételt kérdések

pdf ikon

Rendezvénytartási kérelem

Letöltés

Az esti, illetve éjszakai órákba nyúló házibulit, nagyobb létszámú baráti összejövetelt (névnap, születésnap, házassági évforduló stb.) be kell-e jelenteni az önkormányzathoz?

Amennyiben az 50 főt meghaladja, akkor igen. Ha szűkebb körben tartanak úgynevezett bulit, zenével „fűszerezett” társasági összejövetelt, akkor a közvetlen szomszédokat illik tájékoztatni, hogy tudjanak az eseményről, fel tudjanak készülni a hanghatásokra és tolerálni tudják azt.