! BETA VERZIÓ
Weboldalunk jelenleg BETA verzióban fut. Kérjük, segítsen a tesztelésben és ha hibát tapasztal küldje el nekünk.

Születési támogatás

KezdőoldalÜgyekSzületési támogatás
Ügyintézés

Ügyleírás

Dunakeszi Város Önkormányzata 2015. január 1-jei visszamenőleges hatállyal születési támogatást vezetett be a településen.

A Születési támogatásban részesülhet minden Dunakeszi állandó lakcímmel rendelkező újszülött, mely egy alkalommal, természetben nyújtott települési támogatás, amelynek értéke legfeljebb 5.000,-Ft. A születési támogatás lebonyolításáról a Programiroda gondoskodik. Születési támogatásra jogosultak az első életévüket be nem töltött gyermekek.

A születési támogatás iránti kérelmeket postai úton, vagy személyesen a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálatán lehet benyújtani.

Tovább olvasom

Hatáskör, illetékesség

I. fokon döntést hozó szerv: Polgármester

II. fokon döntést hozó szerv: Képviselő-testület

Szükséges okiratok, mellékletek

A kérelemhez csatolni kell a gyermek születési anyakönyvi kivonatának, valamint a szülő(k) és a gyermek lakcímkártyájának másolatát. Az ajándékcsomag átadásáról a Programiroda gondoskodik.

Ügyintézés díjszabása

illetékmentes

Alkalmazott jogszabályok

Dunakeszi Város Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2015. (II.27.) számú önkormányzati rendelete a szociális rászorultságtól függő pénzbeli és természetbeni támogatásokról, valamint a személyes gondoskodást nyújtó szociális és gyermekjóléti ellátásokról

Az ügytípus elektronikusan is intézhető, amennyiben rendelkezik ügyfélkapuval. Ügyindításhoz kattintson a képre.

Nyomtatvány

pdf ikon

Kérelem születési támogatásra

Letöltés