! BETA VERZIÓ
Weboldalunk jelenleg BETA verzióban fut. Kérjük, segítsen a tesztelésben és ha hibát tapasztal küldje el nekünk.

Tájékoztató

Az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII törvény elrendeli, hogy a települési önkormányzat ebrendészeti feladatainak ellátása érdekében, illetve a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira való tekintettel háromévente legalább egy alkalommal ebösszeírást végezzen.
Dunakeszi közigazgatási határán belül tartott minden eb tulajdonosa, tartója az ebösszeíráskor köteles a törvényben meghatározott adatokat az önkormányzat rendelkezésére bocsátani. Az adatok kezelésére törvényi felhatalmazása van az önkormányzatnak, az adatlapon a törvényben előírt adatok szerepelnek. Lényeges, hogy minden egyes kutyáról külön adatlapot kell kitölteni online, vagy a megadott határidőig el kell juttatni a Polgármesteri Hivatalba a papír alapú nyomtatványt.
Az ebek bejelentése történhet Dunakeszi Ebnyilvántartó Portálján keresztül vagy a szükséges adatlap személyes vagy postai benyújtásával.
Az adatlap átvehető a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálatán hivatali időben. (2120 Dunakeszi, Fő út 25.) Amennyiben az ebtulajdonos vagy ebtartó a kötelezően előírt adatszolgáltatást nem, vagy nem a jogszabályban előírtaknak megfelelően teljesíti, illetve megtagadja, abban az esetben állatvédelmi bírsággal sújtható.

Jegyző