! BETA VERZIÓ
Weboldalunk jelenleg BETA verzióban fut. Kérjük, segítsen a tesztelésben és ha hibát tapasztal küldje el nekünk.

Történelmi rockopera augusztus 20-án a IV. Béla Király Főtéren!

KezdőoldalHírekTörténelmi rockopera augusztus 20-án a IV. Béla Király Főtéren!
Vissza a listához További cikkek a kategóriában
Esemény | Közérdekű | Kultúra
2017-07-10

Történelmi rockopera augusztus 20-án a IV. Béla Király Főtéren!

A hagyományoknak megfelelően idén is közösen emlékezünk az államalapítás ünnepén. Augusztus 20-án, este fél kilenctől a Szent István – Egy ország születése című történelmi rockoperát láthatjuk a Főtéren.

A nagyszabású, zenés műben az államalapítás története a honfoglalástól István király 1083-as szentté avatásáig látványos zenés, történelmi tablókban elevenedik meg. A Meskó Zsolt rendező és Román Sándor koreográfus által megálmodott rockopera keretét a Krónikás meséje adja, aki végigvezet minket a honfoglaláson, Szent István ifjúkorán és küzdelmekkel teli uralkodásán, egészen Szent László királyságáig.

A darab zenéjét Czomba Imre szerezte, író-rendező Meskó Zsolt, koreográfus: Paár Tibor. Az előadás a már kialakult hagyományok szerint, helyi művészeti csoportok bevonásával készült, művészeti vezetők: Nagy Márta, Gyombolai Bálint és Tóth Zoltán. A főbb szerepekben Fonyó Barbarát, György-Rózsa Sándort és Kroó Balázst láthatjuk.

Az ünnepi estet Tuzson Bence, országgyűlési képviselőnk nyitja meg. Természetesen idén is lesz tűzijáték, mely 21.30-kor kezdődik. Sok szeretettel hívunk és várunk mindenkit!