! BETA VERZIÓ
Weboldalunk jelenleg BETA verzióban fut. Kérjük, segítsen a tesztelésben és ha hibát tapasztal küldje el nekünk.

Elkészültek a tervek a lakóparkok csapadékelvezetésére

KezdőoldalHírekElkészültek a tervek a lakóparkok csapadékelvezetésére
Vissza a listához További cikkek a kategóriában
Fejlesztések | Közérdekű | Zöld Dunakeszi
2017-05-25

Elkészültek a tervek a lakóparkok csapadékelvezetésére

Mint arról már többször is szó volt, a város keleti részét képező lakóparkok építésekor a vállalkozó nem fordított kellő figyelmet a csapadékvíz elvezetésére az egyébként is mélyen fekvő területen. Ezért a lakóparkokban rendszeresen problémát jelent egy intenzív eső, melynek megoldására Dunakeszi Önkormányzata megtervezte a csatornahálózat bővítésének lehetőségeit az érintett területeken.

Dunakeszi Város Önkormányzatának kiemelt célja a város élhetőségének folyamatos fejlesztése. Egyik fontos feladata a lakóparkokban lévő csapadékvíz-problémák megoldása. Korábban kiépült egy gerincvezeték a Tisza utcától a Mátyás király utcán át egészen a Dunáig, melynek bővítését tervezte meg most az Önkormányzat.

Az első ütemben a Huszka Jenő utca alatt épülne meg a vezeték. amely a Kolozsvár utcán folytatódva érné el a Mátyás király utcai vezetéket.

A második ütemben megépülő szakasz a Tisza utcán haladna, majd tovább a Kossuth Lajos utcán a Botond utcáig.

A hálózat harmadik üteme a Tisza utcai részhez kapcsolódva a Szent Imre tértől a Rákóczi út mentén húzódna és annak, valamint a hozzá kapcsolódó utcák csapadékát vezetné el a befogadóig.

A tervek elkészültének köszönhetően az Önkormányzat felkészült arra, hogy a jövőben pályázzon a beruházás állami támogatással való kivitelezésére.