! BETA VERZIÓ
Weboldalunk jelenleg BETA verzióban fut. Kérjük, segítsen a tesztelésben és ha hibát tapasztal küldje el nekünk.

Folytatódik az ebösszeírás – ezért fontos bejelenteni a házikedvenceket!

KezdőoldalHírekFolytatódik az ebösszeírás – ezért fontos bejelenteni a házikedvenceket!
Vissza a listához További cikkek a kategóriában
Közérdekű
2020-12-07

Dunakeszi Város Önkormányzata december 31-ig meghosszabbítja az ebösszeírás online bejelentési határidejét.

A bejelentés teljesen díjmentes és a későbbiekben sem jár semmiféle fizetési kötelességgel az önkormányzat felé. Az ebek bejelentése történhet Dunakeszi Ebnyilvántartó Portálján, a https://dunakeszi.hu/ugyintezes_ebosszeiras menüpont alatt, vagy adatlapon a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálatán hivatali időben (2120 Dunakeszi, Fő út 25.). Az adatlap az ügyfélszolgálaton elérhető.

Internetet nem használó lakosok számára a bejelentő nyomtatványt a Dunakanyar Régió és a Dunakeszi Polgár decemberi számában is igyekszünk eljuttatni, ezek beküldési határideje 2021. január 11.

Minden helyi kutyatulajdonos, vagy tartó az ebösszeíráskor köteles a törvényben meghatározott adatokat az önkormányzat rendelkezésére bocsátani. Az adatok kezelésére törvényi felhatalmazása van az önkormányzatnak, az adatlapon a törvényben előírt adatok szerepelnek.

Lényeges, hogy minden egyes kutyáról külön adatlapot kell kitölteni, amit a megadott határidőig kell eljuttatni a Polgármesteri Hivatalba. Az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII törvény elrendeli, hogy a települési önkormányzat ebrendészeti feladatainak ellátása érdekében, illetve a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira való tekintettel háromévente legalább egy alkalommal ebösszeírást végezzen.

Ha valaki a fenti kötelességét nem, vagy nem megfelelően teljesíti, állatvédelmi bírsággal sújtható. Dunakeszi Város Önkormányzata arra kéri az érintetteket, segítsék munkájukat a határidőben teljesített adatszolgáltatással.