! BETA VERZIÓ
Weboldalunk jelenleg BETA verzióban fut. Kérjük, segítsen a tesztelésben és ha hibát tapasztal küldje el nekünk.

Ismét változik a buszmenetrend

KezdőoldalHírekIsmét változik a buszmenetrend
Vissza a listához További cikkek a kategóriában
Közérdekű
2020-11-25

A nyár óta érkezett újabb számtalan lakossági észrevétel és javaslat miatt ismét módosul a dunakeszi buszközlekedés. 2020.11.30-tól, hétfőtől életbe lépő menetrend szerint három körön járnak ezentúl a buszok.

Nem könnyű egy ilyen nagy alapterületű várost jól lefedni a tömegközlekedéssel, de talán a legújabb módosítások jobban kielégíti a városon belül közlekedők és az ingázók igényeit.

Így természetesen figyelembe vették, hogy az ingázók könnyen és gyorsan kijussanak a vonatállomásokra, temetőt, SZTK-t, okmány irodát, polgármesteri hivatalt, valamint az iskolákat és óvodákat, és a Casalgrande teret átszállás nélkül érhessék el.

Az új menetrend szerint:

  • az 1-es, a Révdülőből érkező járat minimális módosítással változatlan marad. Ezután már csak a Révtől visszafelé megy be a Barátság útjai lakótelepre, hogy a mentrendet tartani tudják.
  • a 2-es és 3-as járatot átalakítják, kibővített útvonalat járnak be. Mivel nagyobb körön futnak majd, mint eddig, ritkábban is fog közlekedni, de egymással szemben üzemeltetik őket. Tehát ez a járat érinti Alagligetet, a Tóvárost, a Toldi lakóparkot, az iskolákat, óvodákat, a Barátság utat, SZTK-t, temetőt és a két vasútállomás (Dunakeszi-Nagyállomás és Dunakeszi-Gyártelep) mellett is megáll. A járatokkal mindkét irányban a Fazekas Mihály Általános Iskolát és a Szent István Általános iskolát is el lehet a diákoknak időben érni.
  • A 2A járat, ami Dunakeszi-alsó és a Nagyállomás között közlekedett, a 4-es számot kapja, hogy könnyebben átlátható legyen a menetrend. Ez a busz megy fel a reggeli és a délutáni csúcsban Alagligetre.
  • az 1É éjszakai busz menetrendje nem változik, de a járványügyi intézkedések függvényében, átmenetileg szünetelhet
  • az 5-ös szombati és a 6-os vasárnapon és ünnepnapokon közlekedő járatok menetrendje és útvonala változatlan.

Sok észrevétel érkezik azzal kapcsolatban is, hogy nem megfelelőek a buszmegállók kialakításai, a menetrendek túl alacsonyan vannak kifüggesztve. Ezek az ideiglenes buszmegállókban fordulhatnak elő. A város vezetése a meglévőekhez hasonlóan tervezi a megálló építéseket ezek helyére, amint beválik a menetrend módosítás és véglegessé válnak az útvonalak.

Fontos változás az is, hogy jövőre várhatóan már csak Dunakeszi Kártyával utazhatnak díjmentesen a buszokon a helyi lakosok. Ezért érdemes minél több helybélinek regisztrálni a Dunakeszi Kártyáért akár személyesen az önkormányzat ügyfélszolgálatán, akár a DunakesziApp-on keresztül. Utóbbi azért is hasznos segítség, mert külön menü pontban látható rajta a menetrend, és az is, hogy a GPS-szel felszerelt busz éppen merre jár és mikor ér a kérdéses megállóba.

Az új menetrend a csatolt mellékletben elérhető.

Kapcsolódó fájl