! BETA VERZIÓ
Weboldalunk jelenleg BETA verzióban fut. Kérjük, segítsen a tesztelésben és ha hibát tapasztal küldje el nekünk.

Koronavírus tesztállomás nyílik Dunakeszin

KezdőoldalHírekKoronavírus tesztállomás nyílik Dunakeszin
Vissza a listához További cikkek a kategóriában
Egészség
2020-12-10

December 14-én, hétfőtől könnyen, gyorsan és megbízhatóan elérhető lesz Dunakeszin is a PCR és antigén gyorsteszt, amely alkalmas a koronavírus (SARS-CoV-2 vírus) fertőzés széles körű kimutatására.

A dunakeszi lakcímkártyával rendelkezők az antigén gyorsteszt árából 15% kedvezményt kapnak. Az autóból tesztelésre az elkövetkező hetekben hétfőtől szombatig, reggel 9-től este 18 óráig lesz lehetőség a Fő úti Shell Benzinkút délnyugati szomszédságában fekvő üres telken.

A mintavételt az Oktogon Medical Center Magánkórház munkatársai végzik, akiket a Neumann Labs segít a laboratóriumi háttér biztosításával. A Neumann a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) által kijelölt, mintavétel céljából felkereshető intézmény, és rendelkezik az NNK által előírt minden feltétellel, ami ahhoz szükséges, hogy karantén-kötelezettség alóli felmentéshez (PCR teszt) vizsgálatot is végezzen. A tesztelés további feltételeit az Eurama Kft. biztosítja, amely a logisztikai és operatív megoldásokban nyújt segítséget.

A helyszínen elvégeztethető tesztek:

Az S-Antigen (Ag) teszt

Könnyen, gyorsan elvégezhető orr-garatból vett mintán alapuló SARS-CoV-2 Antigen gyorsteszt, amely az antigén jelenlétét a fertőzés megjelenésének már 2. napjától kimutatja. A betegség korán felismerhető, akár tünetmentes állapotban is kimutatható. A vizsgálat csupán néhány másodpercet vesz igénybe, a mintavétel orrból történik és 5-8 percen belül megszületik az eredmény.

Ár: 9.900 Ft (mintavétel + eredmény)

A PCR teszt:

Az orrból és garatból levett mintában jelenlévő vírus RNS-ét mutatja ki, akár a tünetek megjelenése előtt és arra ad választ, hogy a páciens a mintavétel időpontjában fertőzött-e a vírussal. A vizsgálat során az orr- vagy szájgarat nyálkahártyáról veszünk mintát.

Az eredmény 20-30 percen belül rendelkezésre áll, az előzmények, tünetek és a lehetséges fertőzés körülményeinek tisztázása viszont elengedhetetlen a teszt kiértékeléséhez, így eredményt leghamarabb 24, legkésőbb 36 órán belül küldünk a páciensünk által megadott e-mail címre.

Ár: 19.500 FT (mintavétel + minta logisztika/szállítás + labor + eredmény kb. 24-48 óra)