! BETA VERZIÓ
Weboldalunk jelenleg BETA verzióban fut. Kérjük, segítsen a tesztelésben és ha hibát tapasztal küldje el nekünk.

Megújul a közösségi közlekedés Dunakeszin

KezdőoldalHírekMegújul a közösségi közlekedés Dunakeszin
Vissza a listához További cikkek a kategóriában
Fejlesztések | Közbiztonság | Közérdekű
2024-08-31

Lakossági igényekre szabva indul az új buszmenetrend szeptember 1-től

A helyi közösségi közlekedés jelentős átalakításon megy keresztül Dunakeszin. Az elmúlt időszakban gyűjtött lakossági tapasztalatok, a reggeli csúcsforgalom okozta problémák és új igények – például a Dunakeszi Diáknegyed és környékének jobb kiszolgálása – alapján készült el az új buszmenetrend, mely szeptember 1-től lép érvénybe.

Ellenkező irányba induló körjáratok

Az új menetrend két irányba induló körjáratokat vezet be, amelyek a vasútállomásokhoz, iskolákhoz és más fontos intézményekhez szállítják az utasokat. A járatok menetrendjét az iskolákhoz és a vonatok menetrendjéhez igazították, hogy a diákok és a munkába igyekvők könnyebben és gyorsabban érjék el céljukat.

Csúcsidőben sűrített menetrend

A reggeli és délutáni csúcsidőszakban a járatok sűrített menetrend szerint közlekednek majd. Ezt egy váltakozó irányba induló tehermentesítő busz bevezetésével oldják meg, amely segít a zsúfoltság csökkentésében. A korábbi menetrendhez képest növelték a körök közötti tartalék időt, így az autóbuszok pontosabban tarthatják a menetrendet.

Új útvonalak és bővítések

Az eddigi 4-es számú (Alsói) járat nemcsak a Homoktövis Általános Iskolába juttatja el a diákokat, hanem egy további alkalommal is bővül. Próba jelleggel, 4/A jelzéssel naponta kétszer, 9:00 és 12:00 órakor induló járatokkal az Auchan bevásárlóközpontot is érinteni fogják, majd a vásárlókat visszahozzák a városba.

 A városvezetés tárgyalásokat kezdeményezett az Auchan bevásárlóközponttal annak érdekében, hogy az áruházi buszok menetrendje minél jobban igazodjon a városi menetrendhez, ezzel a közösségi közlekedők csatlakozhassanak a bevásárló járatokhoz.

Pozitív előrelépés

Az új buszmenetrend célja, hogy még többen válasszák a közösségi közlekedést, ezzel is csökkentve a reggeli és délutáni forgalmat. A városi vezetés bízik abban, hogy a változtatások pozitív hatással lesznek a közlekedésre, és a lakosság elégedetten fogadja majd az újításokat.

Kérjük, kísérjék figyelemmel a változásokat, és próbálják ki az új menetrendet szeptember 1-től!

pdf ikon

Menetrend PDF formátumban

Letöltés
jpg ikon

Térkép nagy felbontásban

Letöltés