! BETA VERZIÓ
Weboldalunk jelenleg BETA verzióban fut. Kérjük, segítsen a tesztelésben és ha hibát tapasztal küldje el nekünk.

Óvodát és kerékpárutat is építünk

KezdőoldalHírekÓvodát és kerékpárutat is építünk
Vissza a listához További cikkek a kategóriában
Fejlesztések | Közérdekű
2022-03-29

Óvoda és kerékpárút épül, valamint felújítjuk a Közüzemi Kft. Krajcár utcai ügyfélszolgálati irodáját és a Fóti úti temető ravatalozóját 1,2 milliárd forint állami támogatás segítségével.

Dunakeszi Város Önkormányzata és a Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. 1,2 milliárd forint állami támogatást nyert 3 uniós pályázaton. A kiírásoknak köszönhetően új szárnyat építünk az Aranyalma Tagóvodához, amellyel 120 férőhellyel növeljük a dunakeszi óvodák befogadóképességét.

A támogatás kiterjed a kerékpárút-hálózat bővítésére, összekötjük a Fő úti kerékpársávot az EuroVelo6 kerékpárúttal. A Pallag utcai körforgalomig kiépített szakasszal biztonságosan megközelíthető lesz kerékpárral az ipari park, akár munkahely, akár vásárlás a cél, vagy akár csak tovább utazás a fővárosba a BKK járataival.

Az uniós pályázatnak köszönhetően energetikai korszerűsítésen és felújításon eshet át a Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. Krajcár utcai ügyfélszolgálati irodája és a Fóti úti köztemető ravatalozója is.

1. TOP_PLUSZ-3.3.1-21-PT1-2022-00018 Dunakeszi Aranyalma Tagóvoda bővítésére 800 millió forint támogatást ítéltek meg. A projekt keretében a meglévő 4 csoportszobás Dunakeszi Aranyalma Tagóvoda mellé egy új óvodát építünk 4 csoportszobával, amelyek összesen 120 gyermek befogadására alkalmasak.

A 4 csoportszoba közül az egyik akadálymentes kialakítású lesz, saját akadálymentes mosdóval. Az új épület megépítése mellett a támogatási összegből a működéshez szükséges eszközök beszerzése is megtörténik, valamint 20,8 kWp teljesítményű napelemes rendszer telepítésére és új parkolóhelyek kialakítása is.

Az engedélyezési terv már elkészült, az építési engedélyeztetés folyamatban van. A tervek szerint 2023. első félévében indul az építkezés, hogy 2024-ben birtokba vehessék a gyermekek az új óvoda csoportszobáit.

2. TOP_PLUSZ-1.2.1-21-PT1-2022-00030 Kerékpáros fejlesztés Dunakeszin

A fenntartható közlekedésfejlesztés erősítése érdekében az elnyert pályázati összegből 300 millió forintot fordít Dunakeszi az EuroVelo6 kerékpárút és a Fő úton haladó kerékpársáv összekötésére. A két szakaszt a Pallag utcánál kapcsolódik majd össze, így kerékpárral biztonságosan elérhető lesz a város déli részén található ipari terület munkáltatóinak nagy része, a bevásárlóközpont, áruházak, valamint az itt található közösségi közlekedési eszköz (BKK) is. A tervezett nyomvonal hossza 2,3 km. A kivitelezési munkák várhatóan 2023. I. félévében kezdődhetnek meg.

3. TOP_PLUSZ-2.1.1-21-PT1-2022-00031 Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése Dunakeszin

Több mint 108 millió forint állami támogatást nyert az önkormányzati fenntartású Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. Krajcár utcai ügyfélszolgálati helyének felújítására, és a Fóti úti temető főépületének és a ravatalozó épületének energetikai korszerűsítésére.

Mindkét helyszínen homlokzati hőszigetelés, nyílászáró cserék, napelemes rendszertelepítés és fűtéskorszerűsítés várható, ezáltal csökkentve a működéssel járó üvegházhatású-gázok kibocsátásának mértékét.

A beruházást követően az épületek teljesíteni fogják a közel nulla energiaigényű szintre vonatkozó követelményeket. A kivitelezési munkálatok legkésőbb 2023 elején kezdődnek meg.