! BETA VERZIÓ
Weboldalunk jelenleg BETA verzióban fut. Kérjük, segítsen a tesztelésben és ha hibát tapasztal küldje el nekünk.

Részletek az időszakos bölcsődei szolgáltatásról

KezdőoldalHírekRészletek az időszakos bölcsődei szolgáltatásról
Vissza a listához További cikkek a kategóriában
Közérdekű
2023-07-28

Online időpontfoglalástól a kedvezményes díjszabásig – szeptembertől jön az időszakos bölcsőde. Összeszedtük az összes információt, ami jelenleg tudható az új önkormányzati szolgáltatásról.

Nemrég a városvezetés megkérdezte a szülőket, hogy lenne-e igény egyfajta városi gyermekfelügyeletre. A visszajelzések azt mutatták, hogy nagyon is. Az események felpörögtek, a képviselő-testület a júliusi testületi ülésen döntött a részletekről.

„Az előzetes felmérés igazolja, hogy valós igényre reagál a város az új szolgáltatás bevezetésével, hiszen minden szülő életében adódhat olyan élethelyzet, amikor egy kis segítségre van szüksége, és miközben például ügyet intéz, szeretné jó kezekben tudni gyermekét. Ami pedig a szülőknek fontos, az nekünk is az, ezért erre a valós igényre reagálva szeptembertől elindítjuk az időszakos gyermekfelügyeletet” – mondta Dióssi Csaba polgármester.

Az időszakos bölcsődében ugyanaz a szakszerű szolgáltatás érhető el, mint a bölcsődékben, azzal a különbséggel, hogy nem kell érte beiratkozni és nem kell hozzá munkáltatói igazolás. Előzetes bejelentkezéssel igénybe vehető csupán néhány órára, de akár egész napra is. A szülők gyermeküknek az étkeztetést is megrendelhetik.

Dunakeszi Kártya kedvezmény

Egy dunakeszi szolgáltatás nem lenne teljes Dunakeszi Kártya kedvezmény nélkül, a testület arról is döntött, hogy kártyával rendelkezőknek 1000 Ft/óra, anélkül pedig 1500 Ft/óra lesz a szolgáltatás díja. Ez jóval alacsonyabb a bébiszitterek órabérénél. Egész napos igénybevétel esetén pedig még kedvezőbb a díj Dunakeszi Kártyával, ott 6000 Ft/nap + étkezés díjszabásról döntött a testület.

Az átlátható és kényelmes használat érdekében online időpontfoglaló rendszer kialakítása folyik, az elérési felülettel kapcsolatban hamarosan közzétesszük az információkat.

Hol?

Az időszakos bölcsődét a Százszorszép bölcsődében (Fóti út 2.) alakítják ki, és az 1-3,5 (nem óvodaköteles) korú gyerekek számára vehetik igénybe a szülők szeptembertől.