! BETA VERZIÓ
Weboldalunk jelenleg BETA verzióban fut. Kérjük, segítsen a tesztelésben és ha hibát tapasztal küldje el nekünk.

Sikeres volt az önkéntes köztisztasági nap

KezdőoldalHírekSikeres volt az önkéntes köztisztasági nap
Vissza a listához További cikkek a kategóriában
Zöld Dunakeszi
2021-05-17

Több mint 300 résztvevő, 500 zsák, 17 helyszín, 8 depo, 10 év – a köztisztasági nap számokban.

Jó hangulatban, szép időben telt a tavaszi önkéntes köztisztasági nap. Sokakat megmozgatott a környezetvédelem, a körzeti képviselők vezetésével többek között családok, lakóparki közösségek, civil szervezetek, baráti társaságok, sportkörök, nyugdíjas klubtagok, nagycsaládos egyesületi tagok vettek részt a szemétszedésben.

Összesen több mint 300 résztvevő 17 helyszínen gyűjtötte az illegálisan elhajigált hulladékot. Az önkéntesek 500 zsákot használtak el, amelyeket a kijelölt pontokról a következő napokban szállítanak el a Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. munkatársai.

A főszervező, Nyíri Márton környezetvédelemért felelős társadalmi megbízatású alpolgármester elmondta, idén 10 éves ez a közösségformáló kezdeményezés, de a szombati már legalább a 15. alkalom volt.

Az elmúlt években előfordult olyan szervezés is, hogy az országos Te Szedd! felhíváshoz csatlakoztunk, vagy a polgárőrök rendezvényét erősítettük. A rendezvények és a járványhelyzet függvényében idén őszre is tervezünk még szemétszedést

– jegyezte meg az alpolgármester.

A szemeteszsákok főként üdítős, sörös és energiaitalos dobozokkal, üdítős palackokkal, papírral, cigarettacsikkel, elektronikai- és építési hulladékkal teltek meg. A nem zsákolható szemetet 8 helyszínre hordták össze az önkéntesek, ennek elszállítása is a napokban történik.

A résztvevők számára az eszközök mellett frissítő ásványvizet, almát és csokoládét is biztosított Dunakeszi Város Önkormányzata, de a Spar is támogatta rendezvényt.